Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii sunt gata sa o ia de la inceput in cariera

de Florin Amariei 05 Nov. 2019 2622
4.9 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avand in vedere dezvoltarile tehnologice care impacteaza de la o luna la alta afacerile, romanii sunt pregatiti sa o ia de la inceput in cariera. Acesta este rezultatul unui studiu care se desfasoara in Romania, dar si in alte tari.

Doi din trei romani (66,8%) sunt dispusi sa faca o schimbare totala in ceea ce priveste cariera lor si sa opteze pentru reconversie profesionala, iar sapte din zece dedica timp semnificativ intr-un an invatarii pentru a-si perfectiona aptitudinile, astfel incat sa faca fata provocarilor aduse pe piata muncii de tendinte majore precum avansul tehnologic si globalizarea, potrivit unui studiu realizat in 197 de tari, printre care si Romania.
 
La polul opus, 33,2% dintre romani nu sunt dispusi sa dobandeasca aptitudini si cunostinte pentru un job diferit si ar face acest lucru doar daca ar intampina probleme serioase pe piata muncii, iar 26% petrec putin timp pe an pentru a-si dezvolta competentele.
 
Studiul "Decoding Global Trends in Upskilling and Reskilling” evalueaza modul in care 366.000 de angajati din intreaga lume percep schimbarile aduse pe piata muncii de doua tendinte majore: avansul tehnologic (automatizare, inteligenta artificiala, robotica) si globalizare.
 
De asemenea, studiul a evaluat dorinta angajatilor de a se adapta acestor modificari, invatand abilitati noi pentru profesia lor curenta (upskilling) sau dobandind, prin training, abilitati pentru o profesie diferita (reskilling). Astfel, la nivel global, angajatii sunt constienti de avansul tehnologic si de automatizare, 61% dintre acestia spunand ca joburile lor vor fi afectate intr-o mare masura de aceste trenduri.
 
Respondentii care se simt cel mai putin afectati vin din tari din America Centrala, din Marea Britanie, din China si din Romania, in timp ce angajatii cei mai speriati de aceste trenduri sunt din tari precum Grecia, Portugalia, Nigeria, Brazilia sau Japonia.
 
”In Romania, cei mai multi respondenti care cred ca jobul lor va fi afectat de schimbarile tehnologice lucreaza in domenii precum digital & analiza si automatizare (59%), IT si tehnologie (52%), finante si audit (45,6%). La polul opus, cel mai putin ingrijorati din acest punct de vedere sunt cei care lucreaza in vanzari (31%), juridic (24%) si asistenta sociala (23%)”, arata studiul.
 
Cei care se considera mai putin afectati de globalizare lucreaza in administratie si secretariat.
 
In privinta efectelor globalizarii, cei mai multi respondenti care cred ca jobul lor va fi afectat de aceasta tendinta sunt angajatii din stiinta si cercetare (41,7%), IT&tehnologie (41%), digital&analiza si automatizare (40,3%).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuromaniicarierainceputglobalizareautomatizare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Prima fabrica Haier din UE a inceput productia

de Idei de afaceri
17 Dec 2021
Firma chineza Haier a deschis prima fabrica de frigidere din UE in Romania si deja a inceput productia. Grupul Haier anunta startul productiei in...

Studiu. Dupa pandemie, majoritatea companiilor vor alege munca hibrid

de Florin Amariei
21 Apr 2021
Un nou studiu releva ca aproape toate companiile din Romania vor alege munca hibrid dupa ce pandemia va inceta sau va ajunge sub un control strict....

Studiu. Peste jumatate din companiile din Romania, afectate de pandemie

de Florin Amariei
12 Aug 2020
Un nou studiu releva faptul ca peste jumatate din companiile din Romania au fost afectate de pandemie. Astfel, 55% dintre firmele care au raspuns...

Farmec a inceput productia de biocide

de Florin Amariei
29 Apr 2020
Cel mai mare producator roman de cosmetice, ccompania Farmec, a inceput productia de biocide. "In urma testelor de laborator, compania a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]