Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romgaz vrea sa cumpere toate actiunile ExxonMobil E&P Romania

de Florin Amariei 31 Mar. 2021 1867
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romgaz a depus o oferta concreta prin care vrea sa cumpere toate actiunile ExxonMobil E&P Romania. Compania vizata are jumatate din drepturile de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare din perimetrul XIX Neptun din Marea Neagra.

”Avand in vedere scrisoarea adresata de catre ExxonMobil Upstream Business Development in data de 15 februarie 2021 care prevede ca data finala pana la care cumparatorii interesati sunt invitati sa depuna ofertele angajante este 31 martie 2021, Consiliul de Administratie al Romgaz SA a avizat in data de 30 martie 2021 oferta angajanta de cumparare a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care detine 50% din drepturile dobandite si obligatiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrul XIX Neptun Zona de Apa Adanca. Restul participatiei de 50% din drepturile dobandite si obligatiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrul XIX Neptun Zona de ApaAdanca este detinut de OMV Petrom”, anunta Romgaz.
 
Oferta angajanta de cumparare a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, astfel cum a fost avizata de Consiliul de Administratie al Romgaz,a fost transmisa catre ExxonMobil Upstream Business Development in data de 30 martie 2021.
 
”Oferta angajanta si incheierea tranzactiei de cumparare a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited sunt conditionate de aprobarea acestora de catre Adunarea generala extraordinara a actionarilor Romgaz, in conformitate cu prevederile legale si ale Actului constitutiv Romgaz”, precizeaza compania.
 
Exxon Mobil si OMV Petrom exploreaza blocul de mare adancime Neptun din Marea Neagra, unde rezultatele preliminare au indicat rezerve de 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze (Romania consuma 11 miliarde pe an), insa companiile au amanat decizia de a merge mai departe cu etapa de extractie.
 
Dezvoltarea perimetrului Neptun Deep ar putea fi prima productie de hidrocarburi in ape de mare adancime din Romania. Costurile unui astfel de proiect de productie gaze in zona de apa adanca poate ajunge la cateva miliarde dolari. Perimetrul Neptun se afla, de exemplu, la 200 km distanta de uscat, iar toata infrastructura, inclusiv conductele, trebuie construite.
Romgaz a realizat in 2020 un profit net preliminat de 1,25miliarde lei, in crestere cu peste 15,14%, in timp ce cifra de afaceri preliminata este de 4,07 miliarde lei, in scadere cu aproape 20%. Productia de gaze naturale estimata pentru anul 2020 a fost de 4,519 miliarde metri cubi, cu 757,2 milioane mc mai mica decat productia realizata in anul anterior (-14,35%) ca urmare a situatiei speciale generate de pandemia COVID-19 in economia romaneasca.
 
Romgaz are 6.200 de angajati si o capitalizare de 12,79 miliarde lei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romgazexxonmobilromaniaactiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Actiunile Tesla Motors afiseaza scaderi

de Bianca Tila
02 Mar 2023
Actiunile Tesla Motors au inregistrat scaderi cu mai mult de 5%, dupa evenimentul Investor Day care nu a adus anunturi punctuale despre masinile pe...

Tesla: Actiunile au scazut cu 6%

de Bianca Tila
21 Oct 2022
Actiunile Tesla au inregistrat scaderi cu aproximativ 6%. Elon Musk, directorul general, spune ca este "putin mai greu" pentru producatorul de...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]