Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scadere dramatica a profitului net pentru Lukoil

de Florin Amariei 11 Mar. 2021 1342
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lukoil, al doilea cel mai mare producator de petrol din Rusia, a avut un profit net mai mic de 43 de ori in 2020 fata de 2019.

In ultimele trei luni ale anului trecut, rezultatul net al Lukoil a fost de 29,4 miliarde ruble (398 milioane dolari), in scadere cu aproape 42% fata de 50,4 miliarde ruble in ultimul trimestru din 2019.
 
"Scaderea activitatii economice din cauza pandemiei si reducerea fara precedent a cererii si a preturilor pentru hidrocarburi au avut un impact negativ asupra performantelor operationale si financiare ale companiei in trimestrul patru din 2020 si continua sa aiba un impact negativ in primul trimestru din 2021", a informat Lukoil, intr-un comunicat de presa.
 
De asemenea, in 2020, profitul operational a scazut cu 44,4%, pana la 687,1 miliarde ruble, iar vanzarile Lukoil au coborat cu 28%, pana la 5.640 de miliarde de ruble.
 
"Dinamica vanzarilor a fost afectata in mod negativ de preturile reduse la hidrocarburi, volumul mai mic al productiei de hidrocarburi, diminuarea productiei si vanzarilor de produse rafinate, precum si de vanzarile cu amanuntul mai mici de produse rafinate", a precizat Lukoil.
 
Potrivit grupului rus, productia de produse rafinate la facilitatile sale din Europa a scazut cu 25,5%, pana la 3,2 milioane tone, ca urmare a unor lucrari programate de mentenanta si optimizare la rafinariile din Italia si Bulgaria. In consecinta, productia de produse rafinate realizata de Lukoil in Europa a scazut cu 27,4% in ritm anual, pana la 16,9 milioane tone, ca urmare a lucrarilor de mentenanta la rafinariile din Bulgaria, Italia si Olanda, precum si a lucrarilor de optimizare a rafinariilor din Europa.
 
Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: profit netlukoilscadere profit net lukoil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]