Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simulator de trading, dezvoltat cu fonduri europene in Romania

de Florin Amariei 05 Iun. 2020 1894
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un simulator software dezvoltat in Romaniasi finantat partial cu fonduri europene prin Programul Operational Competitivitate se afla in centrul majoritatii programelor de recrutare si pregatire a traderilor de la marile banci ale lumii.

Multe dintre aceste banci organizeaza competitii de trading pentru studenti, pentru a-i descoperi astfel pe cei mai talentati dintre acestia. La o astfel de competitie, organizata de o banca mare, se poti inscrie cateva mii de studenti din toata lumea. Competitia dureaza cateva luni, timp in care studentii tranzactioneaza actiuni, valute, obligatiuni, marfuri sau dobanzi, iar cei mai buni 5% dintre participantii la aceste competitii sunt invitati la interviuri in urma carora pot primi oferte de internshipuri. Dupa alte trei luni de internship, aproximativ 50% dintre ei ajung sa primesca oferte de munca si sa devina angajati ai acestor banci.
 
Inca din timpul procesului initial de recrutare, managerii de resusrse umane din banci se bazeaza foarte mult pe simulatorul Traderion pentru a-i observa pe studenti si modul in care acestia iau decizii bazate pe date reale din pietele financiare internationale. Simulatorul creat de romani este capabil de a inregistra peste 150.000 de date pe ora despre fiecare utilizator in parte si sa genereze automat rapoarte detaliate de performanta, pe care managerii de resurse umane le folosesc atunci cand iau decizia de a invita la interviuri cei mai buni dintre candidati.
 
Odata selectati pentru un internship, studentii nu ajung sa tranzactioneze cu bani reali ci continua sa se antreneze in simulatorul Traderion, sub supravegherea unui trader profesionist. Ei ajung sa experimenteze toate tipurile de produse financiare si sa aleaga cel mai bun curs viitor de cariera, in functie de rezultatele avute in simulator. La finalul programului de internship, studentii participa la o competitie de trading, iar castigatorii primesc roluri full time, odata cu terminarea studiilor universitare.
 
"In tot acest proces, simulatorul nostru ajuta bancile sa descopere oamenii potriviti pentru fiecare rol in parte, dar si sa realizeze economii importante din costul total al recrutarii si formarii unui trader, care este urias” spune Florin Cioaca, care a fost trader in una dintre cele mai mari banci ale lumii inainte de a se dedica acestui proiect. “Suntem mandri ca produsul nostru este atat de apreciat de peste 30 dintre cele mai mari banci ale lumii si ca am reusit in doar cativa ani sa ajungem lider global pe aceasta piata” spune Mihai Toma, directorul companiei care a dezvoltat acest produs in ultimii trei ani. Printre clientii companiei se numara cele mai mari banci de investitii din SUA, Canada, Marea Britanie, Franta si Olanda, dar si una dintre marile burse europene care foloseste simulatorul romanesc in programele de formare profesionala si testare a traderilor. Un aspect interesant al produsului este ca a ajuns sa fie utilizat chiar si de catre reglementatorii pietelor pentru a studia modul in care traderii reactioneaza la evenimentele macroeconomice.
 
Echipa Bold a reusit sa obtina si o finantare europeana de aproape un milion de euro pentru a dezvolta acest simulator, in urma unui proiect castigat in anul 2017, care s-au alaturat celor 250.000 EUR obtinuti anterior de la investitori din SUA si Marea Britanie. Aceste sume le-au permis sa isi construiasca o echipa de 9 specialisti care au lucrat la dezvoltarea produsului, experti in piete de capital si psihologia deciziei, dar si dezvoltatori software cu experienta in dezvoltarea unor produse software pentru industria financiara.
 
Pe viitor, echipa Bold Technologies isi propune sa continue sa investeasca in dezvoltarea produsului si au decis sa se concentreze pe studierea comportamentului traderilor, pentru a intelege care sunt factorii care le influenteaza deciziile.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: simulator tradingromaniafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021

de Florin Amariei
14 Ian 2022
Raportul BNR releva un lucru pozitiv: investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021. "Investitiile directe ale...

European Energy are filiala in Romania

de Florin Amariei
24 Sep 2021
European Energy, o companie din Danemarca, are acum filiala in Romania. "Compania daneza de energie regenerabila European Energy, care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]