Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Dupa pandemie, majoritatea companiilor vor alege munca hibrid

de Florin Amariei 21 Apr. 2021 1464
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva ca aproape toate companiile din Romania vor alege munca hibrid dupa ce pandemia va inceta sau va ajunge sub un control strict.

La ora actuala noua din zece companii aplica sistemul de telemunca (de la domiciliu sau din ale locuri), iar 38% au afirmat ca la birou merge personalul tehnic de suport, in timp ce restul angajatilor ajung doar in contexte speciale legate de intalniri.
 
Referitor la birouri, 61% din totalul companiilor chestionate sustin ca vor pastra spatiile detinute inainte de pandemie, in timp ce 39% afirma ca vor diminua aceste spatii. De asemenea, mai mult de jumatate (56%) dintre companii intentioneaza sa modifice spatiile de birouri.
 
Potrivit sursei citate, aproximativ 95% dintre companiile chestionate vor aborda perioada de post-pandemie cu un sistem de munca hibrid, venind la birou in proportii diferite. Restul, de 5%, au declarat ca vor lucra 100% de la birou dupa incheierea pandemiei.
 
In acest context, 40% dintre organizatii planifica intoarcerea treptata la birou, in sistem hibrid, incepand din perioada iulie - august, aceasta ponderea ajungand la 61% pana la finalul anului 2021 sau din 2022. Pe de alta parte, patru din zece companii (39%) inca nu stiu momentul in care angajatii se vor putea intoarce la birou.
 
Studiul ABSL evidentiaza faptul ca, in primele cinci criterii pentru intoarcerea la birou, companiile au mentionat: alegerea individuala a angajatilor, tipul proiectelor aflate in derulate, decizia echipei, performanta angajatilor si stadiul in care se afla un proiect.
 
In ceea ce priveste timpul de lucru petrecut la birou, 45% dintre respondenti au mentionat intre 8 - 10 zile pe luna, in timp ce 10% au estimat 12 zile pe luna. Totodata, angajatii a 22% dintre companii vor lucra mai putin de sapte zile pe luna de la birou sau doar ocazional.
 
Aproape trei sferturi (72%) dintre companiile industriei serviciilor de business nu au introdus in perioada telemuncii criterii diferite de evaluare a performantelor, iar 78% sustin ca folosesc un singur tip de evaluare.
 
In schimb, 85% din totalul organizatiilor chestionate au declarat ca au introdus aptitudini noi pentru evaluarea performantelor managerilor, care au legatura cu telemunca: capacitatea de management al echipelor care lucreaza la distanta, leadership virtual, flexibilitate, empatie si motivarea angajatilor.
 
Conform cercetarii de specialitate, 72% dintre companii au luat in aceasta perioada diverse masuri menite sa evite epuizarea ("burnout"), cum ar fi: programe de sanatate mintala si wellbeing, comunicare "1 la 1" sau ore de munca flexibile. In plus, 40% au aplicat pentru facilitati fiscale oferite de stat (zile libere pentru parinti, ajutor financiar pentru studii sau sume pentru procurarea echipamentelor IT).
 
La capitolul beneficii extra-salariale, circa 45% dintre cei intervievati au dezvaluit ca ofera, in medie, trei sau patru astfel de facilitati angajatilor, iar cele mai des intalnite sunt: abonamente medicale, programe interne de reducere a stresului, sport, programe pentru depistarea si prevenirea bolilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuafaceriprogram de muncamunca hibrid

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]