Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul lor - inspiratie pentru tine!

de Julian Manescu 25 Nov. 2013 3497
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Care este perioada propice pentru a deschide o afacere? Este oare riscant ca pe timp de criza sa ne gandim ca putem realiza venituri pe cont propriu?! Din punct de vedere logic, da, este riscant, insa, ce antreprenor nu risca? In plus, sunt companii de renume care au riscat tocmai in astfel de perioade in care economia nu se afla pe culmi. Printre ele, se afla si cele despre care iti voi povesti mai jos. Istoria lor sper sa reprezinte o sursa de inspiratie pentru tine.

Microsoft
Recesiunea din perioada 1973-1975 l-a determinat pe Bill Gates sa renunte in anul II la Harvard, facultate pe care nu a mai terminat-o. Potrivit Wikipedia, Gates a creat atunci un algoritm ca solutie pentru problemele nerezolvate, prezentate la un curs de unul dintre profesorii sai - Harry Lewis.

Considerata cea mai rapida solutie, Bill Gates impreuna cu Paul Allen a lansat in 1975 MITS Altair 8800 bazat pe Intel 8080 CPU si astfel si-au deschis propria companie de software. I-a contactat apoi pe cei de la MITS care creau primul microcomputer si au devenit parteneri la Micro-Soft. La sfarsitului anului 1976, a devenit independent si a cotinuat sa dezvolte limbaje de programare pentru diferite sisteme. Astazi, in toate calculatoarele intalnim produsele Microsoft Windows si Office.

Potrivit interviului acordat BBC in 2008, Bill Gates spunea ca Microsoft a avut succes in fata competitorilor de-a lungul timpului pentru ca nimeni nu a considerat important ca oamenii de afaceri sa colaboreze cu ingineri experimentati in toate proiectele existente, asa cum a facut Microsoft.

De asemenea, concurenta s-a axat intotdeauna pe un singur produs, neluand in calcul instrumentele folosite, eficienta acestora si adaptarea lor la noua generatie. Microsoft, insa, a preferat sa creeze soft-uri adaptate ceritelor clientilor, dar mai ales pe placul acestora.

Cu o avere estimata la 67 de miliarde de dolari in 2012, Bill Gates a fost o minte stralucita la locul si momentul potrivit.

Revlon Cosmetics
Revlon, una dintre cele mai reumite companii de cosmetice din lume a fost infiintata in 1932, in timpul Marii Depresiuni din SUA. Fratii Charles si Joseph Revson si chimistul expert Charles Lachman au pornit afacerea in New York cu un singur produs - lacul de unghii mat si cu doar 300 de dolari investitie. Noutatea pe care acestia au adus-o a fost introducerea pigmentilor in locul vopselelor folosite atunci. De la lacuri de unghii, compania a produs rujuri si apoi parfumuri reusind ca in doar sase ani sa obtina un profit de milioane de dolari.

Astazi, Revlon este un brand cunoscut in peste 175 de tari din intreaga lume. Genereaza mai mult de 1 miliard venituri anual, are peste 5200 de angajati in toata lumea si este condus de Ronald Perelman, un afacerist care in 2006 se afla pe lista celor mai bogati 100 de americani.
 
FedEx
FedEx, compania Americana de curierat si logistica, a fost infiintata in 1971 sub denumirea initiala de Federal Express, dar a onorat prima comanda abia in 1973. In prima noapte de lucru, FedEx a livrat 186 de pachete catre 25 de orase. Doi ani mai tarziu, tanarul fondator Frederick Smith in varsta de 27 de ani a reusit performanta de a transforma compania proaspat infiintata intr-un succes culminant. A inceput cu 389 de angajati si 14 avioane.
 
Astazi, FedEx detine 628 de avioane, peste 90.000 de masini de transport si are mai mult de 300.000 de angajati. Venitul anual se ridica la aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Succesul FedEx trebuie analizat din trei puncte de vedere – al produsului oferit, al serviciilor oferite si al clientului.

La nivel de servicii oferite in astfel de domenii de logistica si livrare, este foarte importanta stabilirea preturilor, precizia de livare si respectarea termenelor, capacitatea de limitare a daunelor ce pot aparea pe parcurs si posibilitatea ca un pachet sa fie urmarit in timp real.

Cea mai reprezentativa este experienta clientului de la contactul cu personalul de la birouri, la livratorul care iti aduce pachetul si la departamentul de plangeri. Cu cat problemele au cale de rezolvare in timp scurt, cu atat clientul va fi multmit si va ramane cu o impresie placuta despre brandul tau. Asa cum este si cazul FedEx.

In ce priveste produsul oferit, aici FedEx se si diferentiaza de concurenta. Desi vorbim de un pachet pe care il luam de la o persoana si il livram unei alte persoane, ceea ce conteaza este ca individul sau compania care foloseste serviciul respectiv sa aiba la indemana diferite optiuni. In functie de nevoile clientilor, acestia pot opta pentru expedierea unui pachet sub mai mute forme – terestru, aerian, maritim, costurile fiind diferite. Concurenta, insa, stabileste ea insasi modalitatea cea mai convenabila, neluand in calcul dorinta clientului.

Pe aceste principii, FedEx a crescut si s-a detasat de tot ce a existat pe piata la vremea respectiva.




Tags: succesinspiratieafacereantreprenorcrizamicrosoftrevlonfedex

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Microsoft: Mai multe functii bazate pe AI pentru suita office a companiei

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Microsoft anunta noi functii bazate pe AI pentru programele din suita de birou Microsoft 365 si promite eliminarea "corvoadelor". Aplicatiile vor...

O noua lovitura in sectorul tehnologic. Microsoft concediaza

de Bianca Tila
19 Ian 2023
Microsoft si-a anuntat intentia de a concedia aproximativ 10.000 de angajati pana la finalul lunii martie. In acest sens, compania da o noua lovitura...

Microsoft va creste preturile la Xbox

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Jocurile noi pentru Xbox Series X si Xbox Series S vor fi mai scumpe de anul viitor. Microsft are in plan cresterea preturilor de anul viitor. In...

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]