Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TCM inventeaza masini unelte unice

de Marian Curelaru 18 Apr. 2014 2400
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Thomas Constructions Mecaniques (TCM), un IMM familial din Vagney, Franta, este specializat in proiectarea si constructia de masini unelte pe masura. Compania a stiut sa se diversifice pentru a cuceri noi piete, relateaza cotidianul francez Les Echos.

Sa gasesti o masina capabila sa aspire rapid melcii din cochilii nu este un lucru usor. Fiind vorba de o piata foarte restransa, nu exista niciun model standard. Din acest motiv, un helicicultor din Lorraine, care dorea sa-si imbunatateasca capacitatea de productie, a apelat la societatea Thomas Constructions Mecaniques (TCM) cu sediul in Vagney, regiunea Lorraine, departamentul Vosges.
"Am elaborat caietul de sarcini impreuna cu clientul care dorea sa automatizeze aceasta operatie repetitiva si am dezvoltat o masina pe masura", explica Jean-Claude Thomas, directorul intreprinderii create acum 70 de ani de catre bunicul sau.
 
Piese unice pentru mica industrie

Nimic extraordinar pentru acest inginer care a preluat societatea familiala in urma cu 30 de ani. TCM este, intr-adevar, obisnuit cu realizarea de masini unicat, la comanda. Biroul sau de studii intervine pe langa intreprinderile industriale pentru a suplini absenta unor masini care sa raspunda unor nevoi particulare.
 
"Concepem piese unice pe care marii constructori nu sunt in masura sa le ofere. Fiecare comanda este specifica si necesita o faza de studii importanta pentru a raspunde exigentelor", precizeaza managerul IMM-ului. El subliniaza ca schimburile de informatii cu clientul sunt regulate pe durata conceptiei si a fabricarii masinii, pana la instalarea ei finala.
"Acest lucru presupune sa fim geografic apropiati de client, cu atat mai mult cu cat noi asiguram si mentenanta", explica Jean-Claude Thomas.
 
De la piatra la textile

La crearea sa, TCM oferea exclusiv masini pentru prelucrarea pietrei, o activitate importanta in Vosges, unde erau exploatatate numeroase cariere de granit. In cursul anilor 1980, acest sector a inceput sa decada, iar Jean-Claude Thomas, care tocmai preluase conducerea companiei, s-a diversificat.
"Am utilizat know-how-ul nostru in domeniile mecanicii, hidraulicii, automatizarii si electricitatii, pentru a-l adapta la alte industrii precum agroalimentar, textile sau papeterie", a spus el.
 
TCM, care a investit recent aproape 100.000 de euro in achizitionarea a doua masini unelte, a fost sustinut de Camera de Comert si Industrie din Vosges, care utilizeaza o parte din fondurile sale proprii disponibile pentru a acorda imprumuturi cu dobanda zero unor intreprinderi in dezvoltare.
TCM are 20 de salariati si o cifra de afaceri de 2 milioane de euro.
 


Tags: mica industriemasini unelteproduse la comandathomas constructions mecaniques

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]