Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tesla este, in mod oficial, cea mai valoroasa companie auto din SUA

de Florin Amariei 25 Oct. 2019 2566
3.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tesla a reusit sa depaseasca General motors si a devenit oficial cea mai valoroasa companie auto din Statele Unite ale Americii (SUA).

Acest lucru s-a intamplat odata cu anuntul dat de Tesla cu privire la profitul realizat. Valoarea a depasit cu mult asteptarile analistilor, asadar preturile actiunilor au crescut.
 
Pretul actiunilor Tesla a atins 298 de dolari pe unitate, conferind producatorului de automobile electrice o capitalizare de 53 de miliarde de dolari, peste capitalizarea de 51 de miliarde de dolari a General Motors. Tesla a mai fost cea mai valoroasa companie auto din Statele unite in functie de capitalizare, dar actiunile General Motors au crescut semnificativ in ultima perioada.
 
Pa parcursul tranzactiilor, actiunile au crescut cu pana la 21%, iar pretul acestora a depait 300 de dolari pe unitate pentru prima oara dupa 1 martie.
 
Miercuri seara, Tesla a anuntat ca a obtinut profit in trimestrul al treilea, datorita eficientei operationale si a reducerii costurilor de productie si materiale. Tesla a livrat 97.000 de vehicule in trimestrul al treilea, cu numai 2% mai multe fata de trimestrul anterior.
 
Datele peste asteptari au declansat un val de vanzari ale plasamentelor speculative pe termen scurt ale investitorilor, care au inregistrat joi pierderi de 1,4 miliarde de dolari Aceste pierderi  au dus la stergerea a 70% din profiturile obtinute in 2019, potrivit firmei de analize financiare S3 Partners.
 
In pofida cresterii puternice de joi, actiunile Tesla au inregistrat in acest an o scadere de 10%.
 
Obligatiunile junk ale Tesla, scadente in august 2025, au crescut cu 0,03 puncte procentuale in urma rezultatelor peste asteptari ale companiei, astfel ca randamentul acestora a coborat la cel mai redus nivel din martie 2018.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: teslacompanie autosuavaloroasa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Actiunile Tesla Motors afiseaza scaderi

de Bianca Tila
02 Mar 2023
Actiunile Tesla Motors au inregistrat scaderi cu mai mult de 5%, dupa evenimentul Investor Day care nu a adus anunturi punctuale despre masinile pe...

Tesla inregistreaza un nou record de livrari

de Bianca Tila
03 Ian 2023
Tesla a anuntat ca in 2022 a livrat peste 1,31 milioane de masini. Comparativ cu anul anterior, cand a livrat 936.000 de unitati, acum a reusit sa...

Tesla: Actiunile au scazut cu 6%

de Bianca Tila
21 Oct 2022
Actiunile Tesla au inregistrat scaderi cu aproximativ 6%. Elon Musk, directorul general, spune ca este "putin mai greu" pentru producatorul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]