Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tesla, oficial cea mai valoroasa companie auto din lume

de Florin Amariei 02 Iul. 2020 1805
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tesla a reusit sa devina in mod oficial cea mai valoroasa companie auto din lume, dupa ce capitalizarea de piata a depasit-o pe cea a Toyota.

Actiunile Tesla au urcat cu 5% si au atins un nou maxim istoric, de 1.135 de dolari, conferind producatorului american de automobile electrice o evaluare de aproximativ 206,5 de miliarde de dolari, peste cea a Toyota, care este de circa 202 miliarde de dolari.
 
Recordul realizat de Tesla scoate in evidenta entuziasmul investitorilor pentru producatorul auto al miliardarului Elon Musk, care nu a obtinutt inca un profit anual.
 
Pretul actiunilor Tesla a crescut de peste doua ori in acest an, inregistrand un avans de 170%, investitorii continuand sa cumpere titlurile.
 
In timp ce Tesla a depasit capitalizarea de piata a Toyota, este inca in urma companiei japoneze in privinta volumului de productie a automobilelor.
 
In trimestrul incheiat pe 31 martie, Tesla a produs aproximativ 103.000 de vehicule, respectiv 15.390 Model S si X si 87.282 Model 3 si Model Y. In aceeasi perioada, Toyota a fabricat 2,4 milioane de vehicule.
 
In plus, daca este analizata valoarea de intreprindere a fiecarei companii, care include datoriile, valoarea Toyota, de 290 de miliarde de dolari, este mai mare decat cea a Tesla, de 252 de miliarde de dolari, potrivit datelor din luna martie ale firmei de analize FactSet.
 
In timp ce interesul investitorilor a dus la cresterea actiunilor Tesla, unii analisti de pe Wall Street considera ca  actiunile, care sunt tranzactionate la de peste 300 de ori profitul anual, nu sunt sustinute de indicatorii fundamentali.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: teslacompanie autovaloroasatoyota

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Actiunile Tesla Motors afiseaza scaderi

de Bianca Tila
02 Mar 2023
Actiunile Tesla Motors au inregistrat scaderi cu mai mult de 5%, dupa evenimentul Investor Day care nu a adus anunturi punctuale despre masinile pe...

Tesla inregistreaza un nou record de livrari

de Bianca Tila
03 Ian 2023
Tesla a anuntat ca in 2022 a livrat peste 1,31 milioane de masini. Comparativ cu anul anterior, cand a livrat 936.000 de unitati, acum a reusit sa...

Tesla: Actiunile au scazut cu 6%

de Bianca Tila
21 Oct 2022
Actiunile Tesla au inregistrat scaderi cu aproximativ 6%. Elon Musk, directorul general, spune ca este "putin mai greu" pentru producatorul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]