Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila 25 Ian. 2024 36
Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost, insa investitorii nu se lasa convinsi.

Elon Musk afirma ca o noua masina low-cost in a doua jumatate a anului viitor se va bucura de o crestere. Totusi, investitorii nu se lasa convinsi de acest plan si nu par dispusi sa suporte o crestere mai lenta pana atunci.
 
Musk le-a transmis furnizorilor ca vrea sa inceapa productia unui nou vehicul electric mass-market, cu nume de cod "Redwood", la jumatatea anului 2025, conform unor surse Reuters.
 
Actiunile companiei au reluat un declin accelerat dupa ce producatorul a ratat la limita estimarile cu privire la profit si a avertizat ca ritmul sau de expansiune, in 2024, va fi unul mic.
 
In 2023, Tesla a redus preturile pentru a creste volumul vanzarilor, lucru ce a afectat profitabilitatea.
 
"Tesla semnaleaza ca momentele de crestere de 50% sau chiar de 30% sau 40% de la an la an nu vor mai exista in 2024. De la un punct, nu mai poti reduce preturile", a declarat Seth Goldstein, analist la Morningstar Research, citat de Bloomberg.
 
Compania nu a oferit obiective clare pentru intregul an. In trecut, Tesla confirma investitorilor ca va avea cresteri anuale medii de 50%. Aceasta tinta nu a fost indeplinita, in ciuda reducerii preturilor pe parcursul anului trecut, livrarile de vehicule crescand cu 38%.
 
De asemenea, analistii estimeaza ca vanzarile vor inregistra cresteri cu aproximativ 20% in 2024, la aproximativ 2,2 milioane de unitati.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: teslainvestitoriactiuni la bursabursa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

H&M obtine rezultate excelente la bursa

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Actiunile H&M au crescut puternic, cu 14% doar in pimele ore ale tranzactiilor de astazi. Compania a reusit sa depaseasca semnificativ asteptarile...

Actiunile Tesla Motors afiseaza scaderi

de Bianca Tila
02 Mar 2023
Actiunile Tesla Motors au inregistrat scaderi cu mai mult de 5%, dupa evenimentul Investor Day care nu a adus anunturi punctuale despre masinile pe...

Tesla inregistreaza un nou record de livrari

de Bianca Tila
03 Ian 2023
Tesla a anuntat ca in 2022 a livrat peste 1,31 milioane de masini. Comparativ cu anul anterior, cand a livrat 936.000 de unitati, acum a reusit sa...

Tesla: Actiunile au scazut cu 6%

de Bianca Tila
21 Oct 2022
Actiunile Tesla au inregistrat scaderi cu aproximativ 6%. Elon Musk, directorul general, spune ca este "putin mai greu" pentru producatorul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]