Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tranzactie surpriza: Noriel a fost achizitionat de Sunman

de Bianca Tila 27 Iul. 2022 1223
Tranzactie surpriza: Noriel a fost achizitionat de Sunman
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noriel a fost vandut catre grupul turc Sunman, liderul pietei de retail, distributie si productie de jucarii din Turcia. In Romania, Noriel este cunoscut drept cea mai mare companie de distributie de jocuri si jucarii.

Fondul de investitii Enterprise Investors detinea pana la acest moment Noriel. De asemenea, este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est.
 
Sunman Toys a fost fondata in anul 1985 in Kadikoy, Istanbul. De asemenea, a fost un pionier in ceea ce priveste vanzarea de jucarii licentiate de renume mondial in Turcia. Pana in prezent a semnat peste 60 de acorduri de agentie cu companii din intreaga lume.
 
Pe lista reusitelor noului proprietar Noriel se afla si aducerea retelei de magine Disney in Turcia, in anul 1996. Sunman a achizitionat drepturile de licenta pentru jucariile si produsele de cadouri Walt Disney.
 
De asemenea, la inceputul anilor 2000 compania a initiat un plan de dezvoltare a investitiilor in sectorul de retail. In prezent, compania detine aproximativ 250 de magazine in peste 50 de orase din Turcia si Cipru.
 
In  Romania, Noriel activeaza prin intermediul a trei firme diferite: Noriel Impex, care se ocupa cu distributia jucariilor; Toys and Games Industry, care se ocupa cu fabricarea jucariilor la Prahova si Intertoy Zone, care se ocupa cu divizia de retail fizic in 47 de magazine si online.
 
Toate cele trei firme ce tin de Noriel au fost achizitionate de liderul de retail, distributie si productie de jucarii din Turcia.
 
Din totalul afacerilor grupului Noriel, 75% reprezinta retaua de magazine. In acest an, Noriel estimeaza venituri de 312 milioane de lei, inregistrand cel mai bun rezultat pana la acest moment.
 
Noriel a mai avut parte de schimbari de-a lungul timpului, fiind achizitionat in 2016 de Enterprise Investors (fostul proprietar al magazinelor Profi din Romania). Atunci tranzactia a fost incheiata intre companie si fratii Cristian si George Constantinescu, actionarii majoritari, pentru suma de 24 de milioane de euro.
 
Intertoy Zone si Toys&Games au fost unite sub controlul aceleasi entitati in 2016, Jonagold CEE Holding.
 
In prezent, Enterprise Investors se inscrie ca una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est. Aceasta activeaza din 1990, strangand opt fonduri cu un capital total ce depaseste doua miliarde de euro.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: norielsunman

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]