Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE cere Londrei sa negocieze mai serios cu privire la Brexit

de Florin Amariei 19 Sep. 2019 3297
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a avertizat cu privire la ”riscul unui «no deal» care ramane foarte real”, intr-o sesiune plenara de peste trei ore in Parlamentul European (PE), la Strasbourg.

”Poate ca ar fi alegerea Guvernului Regatului Unit, dar nu va fi niciodata alegerea Uniunii Euroopene”, a subliniat Juncker, intrerupt in mod frecvent de huiduieli ale unor eurodeputati britanici care sustin Brexitul, pe care i-a salutat in mod ironic drept ”fanii” sai.
 
Acestia au ascultat, de asemenea, avertizarea negociatorului-sef UE al Brexitului Michel Barnier, care le-a spus ca ar trebui ”sa le dea socoteala cetatenilor” din tara lor.
 
”Cetatenii britanici, ca ceilalti cetateni europeni, au dreptul la adevar in privinta consecintelor Brexitului, toate consecintele care sunt mult mai grave (...) decat vreti voi sa spuneti”, a lansat Barnier.
 
Cu sase saptamani inainte de data prevazuta a divortului, la 31 octombrie, ”nu este vorba, cu siguranta, de a te face ca negociezi”, a avertizat el, o critica voalata la adresa lui Boris Johnson, acuzat in tara sa de lipsa de seriozitate in discutii.
 
Juncker, care urmeaza sa-i predea stafeta Executivului european la 1 noiembrie Ursulei von der Leyen, vrea sa creada, in continuare, intr-un acord.
 
”Eu nu sunt sigur ca vom reusi, ne mai ramane foarte putin timp, dar sunt sigur ca trebuie sa incercam”, a subliniat el.
 
La mai bine de trei ani de la referendumul prin care aproape 52% dintre britanicii care au participat la consultare s-au pronuntat in favoarea unei iesiri din UE, o masa de lucru, luni, intre premierul britanic Boris Johnson, Jean-Claude Juncker si Michel Barnier nu a condus la vreun progres in bataia de cap a Brexitului, arata News.ro


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uelondrabrexitnegocieri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Pierre Cardin, in vizorul UE

de Idei de afaceri
31 Ian 2022
Casa de moda Pierre Cardin a ajuns in vizorul UE. Iata de ce! "Este posibil ca brandul Pierre Cardin si Ahlers Group sa restrictioneze...

Prima fabrica Haier din UE a inceput productia

de Idei de afaceri
17 Dec 2021
Firma chineza Haier a deschis prima fabrica de frigidere din UE in Romania si deja a inceput productia. Grupul Haier anunta startul productiei in...

Apple, din nou in vizorul UE

de Florin Amariei
08 Oct 2021
Gigantul Apple este din nou in vizorul UE, dupa ce compania ar fi pus in practic un comportament anticoncurential. Producatorul de iPhone-uri este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]