Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Visa plateste peste 5 miliarde de dolari pentru Plaid

de Florin Amariei 14 Ian. 2020 2151
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Visa cumpara o noua firma si plateste peste 5 miliarde de dolari pentru Plaid. Specialitatea acestei companii este legata de modul in care le permite posesorilor de carduri sa interactioneze cu fondurile lor.

In urma cu doi ani, startup-ul Plaid, printre ai carui investitori se numara Mary Meeker (investitor privat), Andreessen Horowitz (fond de investitii VC), sau grupul Goldman Sachs, a fost evaluat la 2,65 miliarde dolari, potrvit ft.com.

Cea mai recenta investitie a fost obtinuta de Plaid in decembrie 2018 si a fost o runda serie C in valoare de 250 milioane de dolari. Principalii investitori la aceasta runda au fost Visa si Mastercard.
 
Conectivitatea dintre institutiile financiare si dezvoltatori a devenit din ce in ce mai importanta pentru a facilita capacitatea consumatorilor de a utiliza aplicatiile fintech. 75% dintre utilizatorii de internet au folosit o aplicatie fintech pentru a transfer de bani si plati, in 2019, fata de 18% in 2015. Plaid dezvolta o tehnologie care conecteaza diferite aplicatii cu conturile bancare ale utilizatorilor, permitand astfel achizitia unor servicii si produse direct din aplicatiile respective.

Astazi, una din patru persoane din Statele Unite, cu un cont bancar, a utilizat Plaid pentru a se conecta la peste 2.600 de dezvoltatori fintech din peste 11.000 de institutii financiare, arata businesswire.com.
 
Plaid a fost infiintata in 2013 de  William Hockey si Zachary Perret si este disponibila in Statele Unite, Canada si Europa.
 
Recent, Visa a mai achizitionat si startup-ul Earthport.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: visaplaidmiliardedolari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Subway ar putea fi vandut pentru 9,6 miliarde de dolari

de Bianca Tila
22 Aug 2023
Roark Capital este aproape de incheierea unui acord pentru achizitionarea lantului american de restaurante fast-food, Subway. Potrivit Wall Street...

Apple: Capitalizarea de piata a inregistrat scaderi sub pragul de 2 trilioane de dolari

de Bianca Tila
04 Ian 2023
In prima zi de tranzactionare pe Wall Street din acest an, capitalizarea de piata a Apple a inregistrat scaderi, sub pragul de 2 trilioane de dolari....

Mercedes-Benz va plati 5,5 milioane de dolari pentru solutionarea unui proces

de Bianca Tila
21 Nov 2022
Mercedes-Benz a convenit impreuna cu furnizorul de componente pentru masini Robert Bosch sa plateasca un total de aproximativ sase milioane de dolari...

Michael Dell intentioneaza o tranzactie de 69 miliarde de dolari

de Bianca Tila
27 Mai 2022
Miliardarul american, Michael Dell, a spus ca Broadcom va cumpara VMware intr-o tranzactie record de 69 miliarde de dolari. Este una dintre cele mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]