Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vivendi ar putea cumpara Lagardere

de Florin Amariei 16 Sep. 2021 1360
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gigantul francez Vivendi ar putea cumpara Lagardere, daca institutiile vor fi de acord cu lansarea unei oferte initiale. O astfel de tranzactie ar da nastere unui gigant media.

Vivendi a ajuns la un acord pentru preluarea celor 25,3 milioane de actiuni detinute de Amber Capital la Lagardere, proprietarul unor active precum revista Paris Match si postul de radio Europe 1, la un pret de 24,10 euro pentru fiecare actiune.
 
Gratie acestei tranzactii, participatia detinuta de Vivendi in capitalul Lagardere va trece de 30%, ceea ce inseamna ca in conformitate cu legislatia franceza va trebui sa faca o oferta pentru restul actiunilor. Un purtator de cuvant de la Vivendi a spus ca grupul se asteapta ca organismele de reglementare sa vada avantajele unei combinari a celor doua companii de media si in acest sens intentioneaza sa lanseze o oferta dupa ce tranzactia cu Amber Capital va fi aprobata.
 
Oferta de 610 milioane de euro lansata de Vivendi pentru actiunile detinute de Amber Capital evalueaza Lagardere la 3,4 miliarde de euro. Daca aceasta oferta va fi aprobata de organismele de reglementare, Vivendi va ajunge sa detina 45% din capitalul Lagardere si 36% din drepturile de vot.
 
Intr-un comunicat, grupul Lagardere s-a declarat "incantat" de planurile celor de la Vivendi de a prelua actiunile detinute de Amber Capital, adaugand ca boardul sau isi va exprima opinia cu privire o posibila oferta de preluare la momentul oportun.
 
"Aceasta tranzactie confirma respectul pentru integritatea grupului Lagardere si sprijinul oferit echipei sale manageriale", a informat compania.
 
In ultima vreme, Vivendi si-a extins operatiunile din domeniul media, dupa preluarea activelor de publishing din Franta ale grupului german Bertelsmann SE si a unei participatii de 9,9% la Prisa, proprietarul cotidianului spaniol El Pais. Vivendi are resursele financiare necesare pentru a putea continua sa faca achizitii in conditiile in care saptamana urmatoare ar urma sa demareze operatiunea de separare de divizia de Universal Music Group, evaluata la 35 de miliarde de euro.
 
Grupul Lagardere a intrat in Romania in anul 1996, prin achizitionarea Radio Total Timisoara, redenumit ulterior Radio 21 Timisoara. In anul 1998, grupul a relansat reteaua de Radio 21, iar in 1999 a obtinut licenta pentru prima retea nationala de radio comercial, Europa FM, care a inceput sa emita in anul 2000. In anul 2007, Lagardere a achizitionat reteaua de radio Deea, o parte din licente fiind folosite pentru lansarea, in aprilie 2008, a retelei Vibe FM.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: vivendilagarderemediaachizitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]