Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Wikipedia renunta la donatiile in criptomonede

de Bianca Tila 03 Mai. 2022 1303
Wikipedia renunta la donatiile in criptomonede
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Contul de Bitpay al companiei urmeaza sa se inchida, acceptarea altor donatii in criptomonde fiind restrictionata. Aceasta decizie a fost luata de catre majoritatea care a votat cu 234 la 94 in favoarea eliminarii donatilor prin intermediul criptomonedelor. Enciclopedia online a precizat faptul ca decizia a fost luata pe fondul impactului ecologic al Bitcoin-ului si posibilitatii de inselaciune.

Fundatia Wikimedia (WMF) este compania ce opereaza Wikipedia, fiind una non-profit. Aceasta a anuntat decizia de a intrerupe acceptarea directa a criptomonedelor ca mijloc de donatie. Astfel, contul Bitpay se inchide, iar acceptarea ulterioara a donatiilor in criptomonede nu va putea fi acceptata, potrivit unui raport publicat de Web3 Is Going Just Great pe 1 mai. 
 
Wikipedia este o enciclopedie diversa, generala si disponibila pe Internet, cu posibilitatea continutului in diferite limbi. Continutul este liber si poate fi utilizat si dezvoltat de oricine. Este o fundatie non-profit prin care un grup mare de persoane colaboreaza voluntar si face parte din fenomenul numit Web 2.0. Aceasta si-a inceput activitatea pe data de 15 ianuarie 2001, avand succes si in prezent. 
 
Decizia de a nu mai primi criptomonede a fost luata in urma unei dezbateri prelungite. Au participat peste 300 de membrii ai comunitatii WMF, unde majoritatea a votat 234 impotriva 94 pentru eliminarea donatiilor in crypto. Fundatia accepta donatii in criptomonede din anul 2014, insa pentru prima oara in opt ani Wikipedia renunta la aceasta varianta.
 
Pe langa argumentele ce au dus la aceasta decizie, compania a precizat si faptul ca donatiile in crypto sunt mult mai mici in comparatie cu cele obtinute prin mijloacele traditionale de plata. In 2021, compania a raportat 130.100,94 USD din donatiile Bitcoin, reprezentand doar 0,08% din suma totala a contributiilor primite. In urma aprobarii comunitatii, WMF a organizat o dezbatere interna prin care a decis in cele din urma renuntarea la contributiile crypto. Sute de editori ai enciclopediei online nu au sustinut ideea de a accepta criptomonede, inca de la inceput. Motivele acestora se regasesc si astazi in decizia finala, problemele legate de mediu, conform Finbold.
 
WMF a prezentat o serie de probleme in ceea ce priveste politica de prelucrarea a contributiilor Bitcoin, Bitcoin Cash si Ethereum. Aceasta a fost implementata pentru prima oara in 2014.
 
Molly White, editor Wikipedia, a sugerat companiei inca din luna ianuarie anularea acceptarii donatiilor de criptomonede. Aceasta a subliniat ca acest lucru se contrazice cu angajamentul companiei fata de sustenabilitatea mediului. De asemenea, a tinut sa se adreseze si fundatiei prin faptul ca aceasta sustine investitiile inselatoare, piata crypto fiind una nesigura. In aceasta masura, Fundatia Wikimedia a acceptat propunerea ei in luna februarie. "Sunt foarte fericita ca Fundatia Wikimedia a implementat cererea din partea comunitatii sale si sunt foarte mandra de comunitatea mea pentru ca a luat o decizie etica dupa o multime de discutii atente. Exista prea multe probleme cu criptomonedele pentru ca orice venit potential din donatii sa merite costul de a ajuta la legitimarea acestuia", spune Molly White. 
 
WMF si-a incheiat actualizarea contributiilor de plata spunand ca va continua sa monitorizeze problema si va ramane flexibila si receptiva la nevoile voluntarilor si donatorilor. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: wikipediacryptobitpay

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]