Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 Tehnici de promovare online

de Camelia Diaconu 24 Iun. 2020 8680
3.63 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Promovarea unei afaceri este primul pas important pe care trebuie sa il gandesti inainte de a incepe business-ul propriu zis. Pentru orice antreprenor aflat la inceput de drum, tehnicile de promovare online sunt un real ajutor pentru a se face cunoscuti si pentru a transmite informatiile dorite. Cum poti sa faci asta? Prin cateva metode simple. Iata care sunt acestea.

Promovarea unui business inseamna mai exact transmiterea unor informatii utile publicului consumator cu scopul de a ne creste afacerea. Acum, de cand exista Facebook si alte instrumente online, munca a devenit cu mult mai usoara in ceea ce priveste promovarea, insa o fotografie si o descriere nu inseamna nimic. Iata la ce tehnici este nevoie sa apelezi la inceputul unei afaceri.
 
SEO. In ultimii ani tot mai des auzit cuvantul SEO. Ce inseamna acest lucru mai exact? Inseamna Search Engine Optimization si anume optimizarea motoarelor de cautare, mai exact o modalitate care te ajuta sa cresti pozitia in pagina de Google. Vizibilitatea ta ca si business este mai buna cu cat pozitia in Google este mai sus. Pentru a face SEO ai nevoie de un site, dar si de informatii relevante care sa atraga trafic pe site-ul tau. 
 
Content marketing. Este tot mai multa nevoie de continut pe site-urile online. Se cer informatii despre orice produs, informatii, etc, iar pentru a atrage trafic, continutul trebuie sa fie in primul rand de calitate, dar si original. Cand faci content, trebuie sa ai in vedere anumite strategii printre care: un scop definit si un plan solid care are la baza asteptari realiste. Dupa ce faci aceste doua lucruri, urmareste performanta continutului cu elementele ajutatoare. Content marketing inseamna in primul rand sa tii cont de experientele utilizatorului, dar si care sunt etapele prin care acesta trece pana la procesul de cumparare. Content-ul trebuie sa se adapteze in functie de aceste etape. Continut cat mai clar, cu exemple solide precum date concrete, tutoriale, studii de caz, video-uri, testimoniale,  etc. O strategie buna de content marketing are ca si scop direct sa genereze lead-uri pe care ulterior sa le converteasca in vanzari.
 
Social media. Peste un milliard de utilizatori petrec timp zilnic pe Facebook. Acum, aceasta retea de socializare a devenit o platforma cu un potential urias de business.Ca o prima idee, sa iti promovezi afacerea este gratis pe Facebook, asta dupa ce iti faci o pagina si incepi sa postezi pentru a-ti mari vizibilitatea. Ulterior, ai posibilitatea si sa faci o promovare platita a business-ului tau, iar avantajul este ca pe Facebook dai mai putini bani pentru anunturi decat in reteaua Google.
 
In social media iti poti crea o multime de segmente de public. Poti obtine date importante si poti crea campanii care sa se adreseze publicului in functie de target ul de varsta. Pe langa Facebook, include si paginile de Instagram, canalul de Youtube sau Twitter.
Exista si posibilitatea de Google AdWords. Un program online oferit de Google, care te ajuta sa ajungi la publicul tinta care este interest de serviciile pe care tu le promovezi. Poti folosi Google Adwords pentru a-ti promova produsele, pentru a le vinde sau pentru a-ti creste vizibilitatea brand-ului si pentru a obtine trafic.


Tags: promovare onlinepromovarea afaceriistrategii de promovare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 5 - 16 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]