Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 moduri de a incuraja criticile online

de Andrioae Ruxandra 02 Iun. 2014 2423
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai simtit vreodata nevoia sa mananci un anumit fel de mancare si ai sperat ca vei gasi un nou restaurant pe care sa-l incerci? Daca da, atunci stii ca evaluarile si criticile clientilor sunt, practic, elemente care ii conecteaza pe ei cu afacerea ta. Cu cat ai mai multe critici, cu atat afacerea ta va parea mai de incredere.


Dar prea multi proprietari de afaceri nu fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a incuraja criticile online, asadar, nu au critici si se afla in dezavantaj fata de companiile care au feedback-ul clientilor.
 
Cum iti poti incuraja clientii sa aiba critici?
 
A incuraja pare a fi verbul cheie aici, pentru ca solicitarea si cererea criticilor este umbrita de site-urile care se ocupa doar cu asa ceva, furnizand bonusuri sub forma de discounturi sau cadouri in schimbul criticilor care iti pot aduce necazuri.
 
Cum sa incurajezi criticile online
 
Da-le un semn clientilor
Postand semnalizatoare in magazinul tau, restaurant sau birou, este o cale simpla si subtila de a aminti clientilor ca afacerea ta se afla pe site-uri de critici si ca iti place sa fie criticata. 
 
Furnizeaza memento-uri post-vanzare 
Chitantele din magazinul sau restaurantul tau ar trebui sa spuna "Ca noi? Spune-ti parerea pe... " (aici vei lista site-urile unde afacerea ta este afisata). O companie activa online poate trimite email-uri dupa vanzare pentru a se asigura ca acel client a fost satisfacut si pentru a cere feedback-ul acestuia, incurajand astfel criticile online.
 
Imprastie vorba
Afiseaza site-urile pe materialele tale promotionale in care poti fi gasit, pentru ca fostii sau viitorii clienti sa isi spuna punctul de vedere.
 
Fa-o simplu
Oricine tinde sa scrie o parere si daca site-ul tau spune " Iti place de noi? Spune-ti parerea pe Yelp ", asigura-te ca exista un link accesibil, astfel incat clientilor sa le ia un minut pentru a intra sa-si spuna opiniile. Indiferent de modul in care incurajezi criticile online, exista un "asa NU": nu pune pe nimeni din familie sau prieteni sa-si dea cu parerea doar pentru ca nu ai destule pareri din partea clientilor. Pe masura ce afacerea ta va creste, vor veni si criticile pozitive sau negative.
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceriafaceri onlineclientifeedback clienticritici online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

eMAG inregistreaza 340.000 de clienti cu ajutorul serviciului Genius

de Bianca Tila
13 Mai 2022
Serviciul eMAG Genius a ajuns, la aproape doi ani de la lansare, la peste 340.000 de clienti care au adoptat cumparaturile online. In Romania,...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]