Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 tipuri de agenti de vanzari de la care nu cumparam nimic, niciodata!

de Maria Nicutar 13 Iun. 2013 4406
3.25 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista oameni facuti sa vanda si oameni care ar trebui sa se apuce de orice altceva! Iata ce cred multe persoane, cand vine vorba despre vanzari. Adevarul este ca nimeni nu se naste invatat si la fel, nimeni nu se naste cu abilitati si competente esentiale pentru succes in vanzari.

Totul capata sens in timp, treptat, dupa ce depunem eforturi serioase, substantiale. Pana atunci, avem mult de invatat si se poate sa ne incadram in urmatoarele 4 categorii de agenti de vanzari care nu obtin niciodata rezultate exceptionale:


1. Agentul agresiv

O serie larga de agenti de vanzari ne demostreaza ca domeniul lor de referinta este unul extrem de urat. Nici nu ne imaginam cum cineva ar putea sa lucreze in acest domeniu cand tehnicile folosite sunt atat de agresive. Te intreaba pe un ton dur de ce nu vrei sa le incerci produsele. Te iau in deradere cand le spui ca preturile sunt prea mari. Se simt jigniti si iau o mina foarte agresiva in momentul in care le spui ca produsele pe care ei le promoveaza par a fi de calitate subreda!

In cateva cuvinte, agentul agresiv nu are nici cea mai mica sansa sa vanda. Nu va face decat sa isi indeparteze toti potentialii clienti!


2. Agentul bagacios
Tipul acest de agent este unul aparte. Iti soarbe cu atentie fiecare cuvant si iti pune intrebari la care nu ai fi dispus sa raspunzi. Te intreaba ce varsta ai, te intreaba cat ai fi dispusa sa cheltuiesti pe un produs asemanator cu ce vinde el, daca ai vreun prieten interesat de asa ceva si care este numarul de telefon al acestuia. Ti-l va cere si pe al tau si nu te va lasa sa pleci pana cand nu obtine de la tine maximul de informatii dorite!


3. Agentul laudaros
Il stiti pe tipul acela de agent de vanzari care nu se va opri din vorbit pana cand nu iti aduce la cunostinta realizarile companiei sale si faptul ca este top of the top in Romania si in alte 99 de tari din lume, ca nimic nu ii intrec si ca restul companiilor sunt praf?


4. Agentul lingusitor
Am trecut si prin faza in care sa fim abordati de agentul care nu se mai opreste din a ne face complimente. Suntem, dintr-odata si fara niciun fel de demonstratii personale, cei mai inteligenti oameni pe care i-a cunoscut de foarte mult timp. Suntem frumosi si ni se potriveste perfect un produs pe care el il vinde. Insa noi il vom cumpara numai si numai pentru ca deciziile noastre sunt inteligente, ca de obicei, stim!


Iata cele 4 tipuri de agenti de vanzari pe care ii "mirosim" din prima si de la care nu am cumpara, chiar daca poate au produse exceptionale.


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: vanzariagenti vanzariagenti de vanzarisucces in vanzarivanzari de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Vanzari record pentru Nintendo

de Bianca Tila
25 Nov 2022
Nintendo a realizat vanzari record cu ajutorul noilor sale jocuri Pokemon. Gigantul japonez a afisat cele mai bune rezultate la vanzari datorita...

Cresc vanzarile in comertul online. Care sunt afacerile care inregistreaza cresteri in online

de Idei de afaceri
28 Iun 2016
Conform unui studiu E-commerce Europe, Romania se situeaza pe locul patru in randul tarilor europene cu cea mai mare crestere a comertului online. In...

3 sfaturi pentru vanzari mai mari in online!

de Matei Antonescu
01 Oct 2013
Vanzarile online reprezinta unul dintre subiectele pe care s-a discutat cel mai mult anul acesta, fie ca am fost la seminarii si conferinte, pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]