Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari esentiale inainte sa iti deschizi un magazin online!

de Maria Nicutar 27 Mai. 2013 3460
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi romani si multi straini au de gand sa investeasca in online. Noi va felicitam in mod sincer pentru ca atunci cand discutam despre comert online, sansele care se intrevad sunt cu adevarat exceptionale! Sa nu neglijam ca in 2013, comertul online a devenit mai simplu, mai accesibil si mai avantajos ca orice alta forma de business! Nu mai sunt probleme majore referitoare la neincrederea clientilor, la lipsa lor de cunostinte pentru a se descurca in shop-urile virtuale!

Astazi, clientii se descurca mai usor in online decat in magazinele offline. Cine poate contesta faptul ca in magazinele offline intri in fibrilatie cand vezi ce imbulzeala te asteapta. Te simti ca in vestul salbatic. Toata lumea se impinge, toata lumea se cearta pe ultima punga de orez la reducere si pe cel mai frumos file de somon fume.

Asa ca te duci usor acasa, lasi cosul la locul lui si te pregatesti de shopping online. Consulti ofertele in cadrul celor mai tari magazine online in doar 5 minute, fara sa te deplasezi. Plasezi comenzile si astepti cuminte acasa. Vei primi pachetele rapid si fara probleme!

Toate bune si frumoase, insa nu trebuie sa neglijam faptul ca a-ti deschide un magazin online nu este chiar un simplu pocnet din degete. Trebuie sa transpiri putin mai mult de atat si sa asiguri investitii banesti destul de mari.

Haideti sa  trecem in revista si cele mai importante intrebari la care trebuie sa vii cu un raspuns inainte sa isi deschizi un magazin online:

1. Cu cine intri in competitie?
Ai idee cu cine intri in competitie? Stii ce ofera, de ce este inaintea ta, cum isi consolideaza nivelul de vanzari, de ce are clienti mai multi ca tine? Ai idee cum poti sa iti devansezi competitorii? Ti-ai analizat industria din care faci parte si concurentii pe care trebuie sa ii ajungi din urma, in prima faza, si apoi sa ii intreci?

2. Cu cine colaborezi pentru a-ti asigura stocul de produse? Primul pas consta in a-ti analiza industria si suma de furnizori cu care poti colabora. Efectueaza o lista cu acestia si apoi negociaza totul. Stabileste relatii de afaceri cu minim 2 contacte serioase, pentru siguranta ca nu vei ramane niciodata fara marfa in stoc si pentru shift rapid pentru oferte, reduceri si promotii.

3. Cum te descurci la capitolul depozitare? Spatiul de depozitare reprezinta o problema majora pentru multi dintre cei care au de gand sa isi deschida un magazin online in 2013. Este esential sa ai spatiu mai mult decat iti este suficient si sa inchiriezi restul care nu iti este necesar. Banii veniti din chirie te vor ajuta sa platesti o parte din chiria intregului depozit si atunci cand te vei dezvolta, nu vei fi nevoit sa faci schimbari dintr-o locatie in alta.

4. Cine se ocupa de administrarea site-ului si de maintenanta platformei de comert online? Ai impresia ca vei face totul singur? Daca vei avea un magazin online cu un trafic total de 100-200 de clienti zilnic, se poate sa reusesti. Daca vrei un proiect mai elaborat, noi iti recomandam sa te asiguri ca ai personal pe urmatoarele pozitii cheie: contabilitate si legislatia muncii, autorizatii si plata taxelor si impozitelor, marketing si SEO, IT si web design.

5. Ce varietate de modalitati de plata oferi clientilor tai? Clientii vor sa plateasca si prin card si ramburs, si in rate si chiar fara avans. Clientii au o gramada de cerinte si este bine sa intelegeti ca daca voi nu sunteti dispusi sa ii ajutati, altcineva deja o face!

6. Cine se ocupa de design, continut, marketing si SEO? Sa nu aveti impresia ca veti vinde doar pentru ca aveti produse valoroase, de calitate buna si la preturi foarte avantajoase! Produsele vor sta pe rafturile virtuale ani de zile daca nu sunt "marketate", daca nu aveti un specialist SEO care sa va urce paginile site-ului in prima pagina din Google.


Mult succes si afaceri online de top!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: afaceri onlineafacere onlineafaceri magazin onlineafacere magazin online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

3 Elemente obligatorii dintr-o afacere online

de Camelia Diaconu
31 Iul 2020
In ultimii ani, afacerile online au crescut tot mai mult, iar conform spuselor specialistilor, tendinta este una ascendenta in ceea ce priveste...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]