Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trenduri in tehnologie pe care trebuie sa le urmaresti

de Florin Amariei 26 Feb. 2021 11357
4.65 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca ne aflam in cea de-a patra Revolutie Industriala, iar tehnologia evolueaza incredibil de repede in fiecare zi.

Daca esti implicat in afaceri, atunci stii cat de important e sa fii la curent cu toate nouatile. Cel mai elocvent exemplu pentru aceasta afirmatie este Thomas Cook. Faptul ca n-au reusit sa se adapteze din timp la tot ceea ce a contat i-a adus in pragul falimentului.
 
Daca nu esti implicat in afaceri, atunci clar trebuie sa fii pregatit sa arunci zilnic un ochi pe toate lucrurile care apar si care castiga interes din partea utilizatorilor. 
 
Avand aceste lucruri in vedere, iti propunem 5 trenduri in tehnologie pe care trebuie sa le urmaresti pentru a fi pregatit sa implementezi schimbarile necesare la timp. La urma urmei, pastrarea profitabilitatii nu este usoara.
 
1. Inteligenta artificiala folosit drept serviciu
In 2020 intigenta artificiala (AI) va fi prezenta si mai mult in servicii si e-commerce. Fie ca vrei sau nu, va trebui sa urmaresti cu atentie aceasta tehnologie si cine iti poate furniza astfel de servicii pretate pentru afacerea sau ideea ta de afacere.
 
Ce este, insa, mult mai util e legat de faptul ca vor exista mai multe companii care vor oferi astfel de sisteme pre-pregatite pe care tu le vei putea achizitiona si modela dupa propriile preferinte. AI te va ajuta sa optimizezi vanzarile si analizele de date, scutindu-te intr-acelasi timp de contributii pentru unul sau doi angajati.
 
2. 5G
Totul se intampla rapid. Pe buna dreptate, oamenii nu vor sa astepte. Aglomeratiile urbane sunt intr-o continua miscare, iar fiecare persoana are indatoriri, planuri si lucruri pe care vrea sa le vada duse la bun sfarsit. De aceea, daca ai un business sau vrei sa intri in afaceri, e important sa iei in calcul modul in care te vei prezenta in fata clientilor.
 
Nimeni nu va mai astepta 5 secunde sa se deschida o pagina web, iar daca un produs sau un serviciu nu poate fi gasit in maximum 5 apasari... Deja ai pierdut 10 clienti in 10 minute.
 
Va trebui, evident, sa faci investitii. Vei avea, insa, beneficiul ca ai fost primul care si-a adaptat serviciile.
 
3. Medicina personalizata si predictiva
Tratamentele medicale nu se vor mai face doar ca "asa scrie la manual". Medicii din sectorul privat vor interpreta un set urias de date pentru a-ti oferi tie cea mai buna varianta de a te insanatosi. Simptomele pot fi mult mai usor corelate cu bolile avand la indemana o uriasa baza de date care se actualizeaza in permanenta.
 
Aici pot interveni multiple oportunitati: spitalele vor cere un procesator eficient de date, stocare si siguranta. Poti sa te axezi pe un astfel de business, daca esti in cautare de idei.
 
4. Viziunea computerizata
Aici sunt cuprinse toate sistemele care pot identifica locuri, obiecte, produse si oameni in functie de imaginile pe care i le arati acestui "robot". Ele sunt colectate, stocate, analizate, invatate si apoi vor deservi drept sugestii pentru imbunatatirea fotografiei, pentru a compara modul in care un alt restaurant serveste mancarea sau ce tip de clienti viziteaza un anumit hotel. Totul se indreapta inspre automatizare, insa in UE acest proces este incetinit de catre GDPR si alte legislatii care protejeaza datele personale ale oamenilor. Fii atent la acest aspect, intrucat o sanctiune poate insemna falimentul!
 
5. XR
Realitatea extinsa (XR) include toate variantele de tehnologie care creeaza experiente digitale imersive. Oamenii vor sa exploreze si sa-si traiasca fanteziile. Sa poti le oferi o astfel de posibilitate inseamna ca tu vei putea face o multime de bani. Stii, insa, diferenta dintre AR, VR si MR? Invata-le si nu uita ca poti oricand adapta astfel de noutati pentru propria afacere. Clientii tineri, cu precadere, sunt atrasi de metode diversificate de achizitie. 
 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: trenduritehnologieafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]