Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri pe care orice antreprenor ar trebui sa le stie

de Florin Amariei 29 Apr. 2021 10726
3.98 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oamenii de afaceri aflati la inceput de drum pleaca cu o doza enorma de entuziasm pe calea antreprenoriatului, uneori existand riscul ca logica si ratiunea sa fie acoperite de ce isi doreste inima. Avand acest lucru in vedere, ne uitam peste 6 lucruri pe care orice antreprenor ar trebui sa le stie. S-ar putea sa iti fie de folos aceste informatii.

Una dintre principalele probleme cu care se intalnesc afaceristii din Romania la inceput de drum este legata de lipsa banilor. Exista riscul sa ajungi la un moment dat sa nu ai suficienti bani pentru a continua activitatea si, in cel mai rau caz, te imprumuti sau pui stop afacerii tale pe care ai pornit-o cu drag si cu greu. Daca mai luam in calcul si sistemul fiscal din tara noastra, atunci e clar ca va trebui sa fii un prevazator al celor mai dubioase si incerte situatii. Ai grija sa ai tot timpul un fond de rezerva pe care sa te poti baza in situatii de urgenta. Nu lasa neatentia sa iti opreasca afacerea!
 
Ai grija de cei mai buni angajati ai tai pentru ca ei devin cartea ta de vizita. Nu e valabil doar pentru tine, ci pentru toate companiile din lume. Pierderea unui angajat pasionat, care aproape ca munceste la fel de mult ca tine te va afecta atat personal, cat si profesional. Incearca sa le oferi cat mai multe beneficii si vezi cum ii poti motiva trimestrial sa faca lucruri noi sau sa invete alte competente necesare pentru a-i avansa. 
 
Angajatii tai nu sunt asistentii tai personali si nici copiii tai. In plus, nu ii poti trata ca pe niste confidenti sau prieteni apropiati. Problemele care apar si sunt responsabilitatea ta trebuie sa fie rezolvate de tine. Nu incerca sa delegi altora astfel de situatii, daca nu e treaba lor sa se ocupe de lucruri sensibile sau sa actioneze in acea arie. 
 
"Da" si "Nu" sunt cuvinte pe care trebuie sa le inveti sa le spui cat mai des si cat mai clar. Sunt doua lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii pentru a nu crea situatii in care o persoana anume nu stie ce sa comunice mai departe. Fii precis si onest. 
 
Asculta de clienti! Este important sa auzi tot ce spun acestia si sa incerci sa implementezi tot ce iti ofera ei pe post de critica constructiva. Nu uita ca cea mai buna retentie o faci dintre oamenii care ti-au cumparat produsul sau serviciul si s-au gandit sa iti zica ce poti imbunatati. 
 
Finalmente, nu uita ca trebuie sa ai incredere in tine si in instictul care te-a adus pana aici. Esti important si n-ai reusit sa pui o afacere pe picioare fiind un om plin de indoieli.
 
Nu uita ca poti folosi ghidul nostru pentru succes in afaceri, daca ai nevoie de mai multe sfaturi pe care nu le primesti niciodata de la concurenta.
 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afacerisucces in afaceri6 lucruriantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.98 din 5 - 20 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]