Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu 22 Nov. 2021 11930
3.15 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima pentru prezentarea serviciilor ori produselor unei afaceri. Pentru ca sunt tot mai multe business-uri online, ne-am gandit sa iti prezentam cateva avantaje si dezavantaje ale unei afaceri online!

Un magazin online isi poate creste rapid vizibilitatea daca are la baza cateva elemente esentiale. Un site de prezentare, un continut de calitate si o interfata prietenoasa sunt primele avantaje care te pot diferentia de concurenta. Din fericire, mediul online iti poate aduce o serie de avantaje, fiecare fiind exploatate in felul lor. Insa, exista si cateva dezavantaje. Iata care sunt acestea!

 

Avantajele unei afaceri online


 
  • Vizibilitate. Un avantaj major al prezentei in mediul online este faptul ca oricine iti poate vedea produsele ori serviciile, fara sa existe limite impuse. Accesarea site-ului de prezentare prin intermediul a 2-3 click-uri te poate ajuta sa te faci cunoscut oriunde in lume, iar oamenii sa isi faca o parere despre tine si afacerea ta si, de ce nu, sa achizitioneaza produsele prin comenzi online.

 
  • Comunicare usoara. Mediul online iti usureaza alegerile si te ajuta in acelasi timp sa iti alegi cele mai bune produse intr-un timp foarte scurt. Fiecare produs are cate o descriere, tocmai pentru a-ti putea face o parere. Poti face comparatii de pret, dar si de caracteristici intre produse de pe alte site-uri, iar in final sa scoti in evidenta produsul potrivit nevoilor tale. 

 
  • Cheltuieli mai mici. O afacere online nu presupune plata unei chirii lunare si a unor utilitati. In mare parte, cheltuielile pot fi programate deoarece sunt sume fixe, considerabil mai mici decat o afacere normala. O afacere online poate fi demarata chiar si fara niciun angajat, fara un sediu central, ci doar un spatiu de depozitare al produselor, care poate fi propria locuinta. 

 

Dezavantajele unei afaceri online


 
  • Nu ai un spatiu asezat central/strategic. Stim deja faptul ca magazinele pozitionate strategic in fata traficului intens au in impact mai mare in fata publicului tinta. Spatiile asezate in centrul unei intersectii aglomerate atrag in mod sigur clienti, fara sa fii nevoit sa investesti prea mult in promovarea imaginii.

 
  • Produsele nu pot fi vazute in realitate. Inainte de a le comanda, produsele nu pot fi vazute, nu pot fi probate, practic nu sunt palpabile, iar acesta poate fi un dezavantaj in special in afacerile ce se ocupa cu comercializarea obiectelor vestimentare. Oamenii inca sunt reticenti la comenzile online deoarece nu au intotdeauna intincredere in marimile trecute pe site ori nu au incredere sa isi introduca datele personale pe internet.

 
  • Cheltuieli mai mari cu promovarea. O afacere online are nevoie de o promovare atenta deoarece competitia virtuala este tot mai mare. Din fericire, exista o multime de strategii online de promovare, iar acest lucru este de ajutor pentru orice afacere. De asemenea, vorbim despre costuri si in ceea ce priveste livrarea produselor. Acestea sunt mult mai mari spre deosebire de o afacere normala, acolo unde produsele sunt ridicate de catre cumparator.
 


Tags: afaceri onlinedezavantajele unei afaceri onlineavantajele unei afaceri online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.15 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

5 Idei de afaceri online pentru inceputul anului 2019

de Camelia Diaconu
31 Dec 2018
Platformele online ofera o gama variata de oportunitati de afaceri. Poti foarte usor sa pui bazele unei afaceri care sa reziste in timp si care sa...

Afaceri online - idei pentru o afacere profitabila pe internet

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Mediul online avanseaza pe zi ce trece. Tehnologia ne uimeste si ne arata dispozitive care sunt create cu scopul de a ne usura munca, dar si de a ne...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]