Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila 20 Feb. 2024 262
Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes
2.2 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele unice cu care vin noii antreprenori sunt raspunsul la propriile probleme. De exemplu, multi pasionati de sport si-au pus bazele unui brand de imbracaminte, venind cu idei inovative precum un design alternativ la rochie pentru sala de fitness sau diferite prinzatori pentru greutati.

Veniturile suplimentare pot veni si in timpul liber, daca nu vrei sa renunti momentan la locul de munca. Unele dintre cele mai populare variante sunt afacerile online, acestea iti dau ocazia de a lucra cat, ce si unde doresti.

Ideile de afaceri online se pot naste si din munca pe care o faci acum pentru alta firma. Daca esti specializat intr-un anumit domeniu, precum consultanta financiara, poti incepe un business online axandu-te doar pe cunostinte adunate in anii de experienta.
 
Totusi, multi vor idei de afaceri mici pe care sa le gestioneze usor, cu putini oameni si in timpul liber. Acest lucru iti poate aduce un venit suplimentar, insa nu va fi suficient daca doresti sa traiesti doar din asta.

Totul incepe cu un pas mic, asa ca iti ofer mai jos cateva idei de afaceri online profitabile pe care le poti incepe chiar de maine.

Idei de afaceri online fara investitie

 
In lista de idei de afaceri online fara investitie intra freelancing-ul, domeniu de care am mai vorbit si in alte articole. Acest tip de munca este perfect infiintarii unui PFA. Abilitatile tale de scriere, de exmplu, te pot ajuta in dezvoltarea celei mai simple afaceri.

De ce spun ca este o afacere simpla? Te folosesti de ceea ce faci in momentul de fata, lucrezi doar tu cu clientul si banii vin doar la tine. Desigur, se pot naste mici afaceri de familie, iar avantajul este ca toata activitatea se petrece in spatiul tau cu cei dragi alaturi.
 
Afacerile de acasa au adus un confort in mintea romanilor, lucru care i-a determinat sa treaba baricada si sa-si infiinteze tot mai multe afaceri online.
 
O alta afacere profitabila care nu necesita investitie este mentoratul online. In conditiile in care esti expert intr-un anumit domeniu poti opta pentru acest tip de afacere, in care oferi sesiuni individuale sau programe de mentorat.

Astfel, vei ajuta oamenii sa-si dezvolte abilitatile si sa-si atinga obiectivele. In urma cu cativa ani, daca erai psiholog si voiai sa-ti faci propriul cabinet investitia era destul de generoasa. Acum lucruri nu mai stau asa, multi psihologi sau terapeuti apeleaza la mediul digital.
 
Ideea de "DIY" - do it yourself, a devenit din ce in ce mai populara si sunt sigura ca esti familiarizat cu termenul "tutorial". Ei bine, conturile pe socila media in care arati cum se face un anumit obiect handmade iti pot aduce venituri suplimentare generoase. In continuarea acestei idei de business pot spune ca daca aduni o comunitate in jurul tau, brandurile mari vor vrea sa faceti colaborari.

De asemenea, cu cat comunitatea se va mari, oamenii vor dori chiar produsele pe care tu le arati invideo-uri. Aceasta idee este de durata si necesita rabdare, insa poate incepe ca o idee de afacere de acasa si poate deveni una dintre cele mai profitabile afaceri.
 
Serviciile de contabilitate sunt la mare cautare, avand in vedere numarul imens de firme nou infiintate. Fiecare forma juridica are nevoie de o asistenta financiara. Aici poti interveni tu, oferind servicii de contabilitate pentru diverse firme, de exemplu poate apela la tine o persoana fizica autorizata sau o societate cu raspundere limitata.

Fiecare dintre acestea vor avea nevoie de cadrul sau fiscal, lucru cu care esti obisnuit daca ai lucrat in sistem. Contabilitatea reprezinta o afacere de succes, fiind vitala oricarei firme. Afacerile nu pot supravietui fara tine, iar ideea ta va deveni repede un business de succes.
 

Cele mai bune afaceri online

 
Cele mai bune afaceri online incep prin gasirea solutiilor la o problema generala. Mai exact, ma folosesc de exemplele de mai sus, daca ai o problema in cuplu, psihologul este cel care te-ar putea aduce pe un drum mai bun sau gasirea unui design facil pentru colantii de sport.

Deschiderea unei afaceri nu este complicata, insa ideea de a fi constant in vanzari si chiar de a creste devine un impas pentru multi antreprenori. "Ce poti vinde online?" este intrebarea care vine imediat cu gandul de a demara o astfel de afacere. Raspunsul este orice, de la un produs fizic, digital sau chiar un serviciu.

Businessurile online de cele mai multe ori isi au sediul acasa, deci incep prin a fi mici afaceri de acasa. Trebuie sa te gandesti ce poti face cu spatiul pe care il ai la indemana. Afacerile la domiciliu nu-ti pun limite, poti face orice cu acel spatiu, avand in vedere ca este casa ta. Poti face cursuri de fitness live, in care cursantii sa te vada si sa-ti puna intrebari daca este nevoie.
 
O mini afacere poate fi marketingul afiliat. Acesta este un mod popular de a castiga bani online. Mai exact, promovezi produsele sau serviciile altor companii si primesti un comision pentru fiecare vanzare generata prin intermediul link-urilor tale de afiliat. De asemenea, poti sa te axezi pe anumite nise sau sa promovezi o gama larga de produse.

Marketingul afiliat poate deveni una dintre cele mai bune idei de afaceri pe care le-ai demarat vreodata daca reusesti sa creezi un continut de calitate si promovezi eficient produsele sau serviciile alese.
 
Printre noile idei inovative de afaceri se numara si vlogging-ul si blogging-ul. Daca iti place sa scrii despre anumite locatii sau esti pasionat de calatorie poti transforma aceasta pasiune intr-o sursa de venit. Nu ne este necunoscut faptul ca multi influenceri au inceput asa si au ajuns sa detina afaceri online de succes.
 
Intr-un singur business poti impleti mai multe idei de afaceri online cu bani putini, precum ce ti-am spus mai sus. Poti face vlog si blog de calatorie, unele fotografii le pui pe blog, gratuit, iar celelalte le poti face venit. Daca ai abilitati in domeniul fotografiei, iti poti vinde proiectele online pe diversele platforme dedicate.

Acest fapt se muleaza perfect si pentru video-uri. Gandeste-te faci 3 jocuri in acelasi timp si calatoresti. Platformele precum Adobe Stock sau Shutterstock permit incarcarea si vanzarea fotografiilor catre companii, agentii de publicitate sau alti creatori de continut. Avand in vedere frumusetea de care dispunem in tara, poti demara o afacere de succes in Romania fara a fi nevoie de destinatii luxoase. Poti captura o imagine de vis in orice colt al tarii.
 
In topul afacerilor online se afla dropshipping. Prin aceasta metoda iti poti crea un magazin online fara a detine stocuri. Practic, in loc sa achizitionezi si sa gestionezi produsele, tu promovezi si vinzi produsele furnizate de un tert. In acest fel, furnizorul este cel care se ocupa de stocarea si livrarea produselor direct catre clienti, in timp ce tu primesti o marja de profit de la acesta.
 
Daca te intereseaza o afacere fara angajati, iti propun sa te axezi pe serviciile sau produsele digitale. In acest fel, nu vei avea nevoie de ajutor fizic la manevrarea produselor, ci te vei ocupa doar de task-urile stabilite de tine. Iti ofer doua modele de afaceri de acest tip: design grafic si social media management.

In ceea ce priveste design grafic, aici vei livra produse digitale, mai exact logo-uri, materiale de marketing, design de site-uri web sau grafica pentru retelele de social media. Majoritatea brandurilor au nevoie de un astfel de om pentru a avea o imagine curata. De asemenea, abilitatile in gestionarea retelelor sociale sunt la mare cautare. Atat persoanele publice cat si firmele au nevoie de o vizibilitate in mediul online, asa ca apeleaza la serviciile unui social media manager.
 
Crearea unui canal de podcast sau a continutului audio sunt exemple perfecte de idei de afaceri pentru tineri. Daca esti la inceput de drum, student cu idei marete si o voce placuta poti opta pentru una dintre variantele de mai sus,
 

Idei de afaceri handmade profitabile

 
Pe scurt, ideile de afaceri handmade profitabile incep din pasiune. Nu umari profitul, ci procesul. Multe afaceri din Romania s-au nascut din traditie, portul popular facut manual este o raritate, lucru pentru care oamenii platesc sume importante.

Afacerile handmade nu pot deveni peste noapte branduri, insa sunt afaceri de nisa cautate mai ales daca folosesti produse de calitate. Exista o multime de lucrurile handmade de facut acasa, precum crosetatul, pictatul sau olaritul.
 
Afacerile handmade la domiciliu iti ofera inspiratie si relaxare. Aceasta idee nu are nevoie de cursuri de business sau de idei de investitii, tot ce este esential este talentul tau. Poti opta pentru vanzarea online a produselor tale, lucru care iti va aduce mai multa satisfactie decat orele intregi petrecute la un targ.
 
O afacere handmade trebuie documentata si propulsata in fata publicului. Pentru a avea o strategie buna de vanzari, te sfatuiesc sa folosesti retelele sociale, sa arati prin scurte video-uri procesul de realizarea al unui produs si prin poze rezultatul final. Vei vedea ca afacerea va creste organic, formand poate si o comunitate in jurul tau care va dori sa cumpere ceea ce faci.

Afaceri ieftine - Ce afaceri bune poti demara cu putini bani?

 
Nu toate afacerile bune au nevoie de o investitie mare. Businessurile mici sau afacerile ieftine au nevoie de un plan bine pus la punct. De obicei, daca ne gandim la o afacere de inceput, putem opta pentru marketing de continut. In mediul online, cheia succesului este crearea si distribuirea continutului de calitate. Prin serviciile de marketing de continut, poti ajuta companiile sa-si dezvolte strategiile eficient si sa creeze materiale relevante pentru audienta lor.
 
Un alt proiect de afaceri care nu necesita investitie este crearea unui e-book. Poti sa consideri aceasta idee o afacere online de vanzarea a propriului talent. Nu ai nevoie de o editura sau de un om care sa-ti dea "ok"-ul lucrarii tale.
 
Daca vrei sa comercializezi produse in aceasta zona, iata cateva idei de magazine online:
 
- imbracaminte, accesorii
 
- jucarii din lemn
 
- sapunuri naturale
 
- cosmetice naturale
 
- produse pentru bebelusi - haine, bijuterii
 
- bijuterii handmade
 
Daca te hotarasti sa-ti deschizi un magazin online, te poti inscrie la ARMO - Asociatia Romana a Magazinelor Online. Aceasta ofera consultanta E-Commerce membrilor in desfasurarea operatiunilor zilnice.
 
Magazinele online de vanzare pot fi cheia succesului tau, avand in vedere ca poti comercializa orice iti face placere, in conformitate cu prevederile legii in vigoare. Poti incepe cu un astfel de business si mai tarziu sa te specilizezi pe o nisa.
 
O alta afacere ieftina este sa dai meditatii online. Limbile straine sunt la mare cautare, iar de cele mai multe ori oamenii sunt dispusi sa vina din alte orase pentru a se educa. Afacerea ta online de acasa poate oferi oamenilor luxul de a invata in fata unui ecran, asistat de un profesor calificat.
 

Idei de afaceri mici in Romania

 
Romania iti ofera o paleta larga de domenii in care poti demara afaceri mici profitabile, afaceri mici de acasa, afaceri mici de familie sau chiar afaceri profitabile cu bani putini. Fie ca vorbim de afaceri mici sau de afaceri fara investitii, in tara noastra exista o multime de oportunitati de afaceri.
 
Pentru inceput poti demara o afacere locala sau una dedicata serviicilor, astfel totul se va invarti in jurul a ce cunosti.
 
Pe lista afacerilor pentru incepatori se numara:
 
- Crearea cartilor electronice - design, poveste
 
- Instagram marketing
 
- Online coaching
 
- Traducator
 
- Social Media Management
 
- Crearea de CV-uri
 
- Readactare licente
 
- Consultant in dating online
 
- Specialist Google Ads
 
- Corespondent online de stiri
 
- Analist date
 
Aceste idei de munca la domiciliu iti ofera ocazia de a te specializa in domeniu in timpul in care nu lucrezi. In acest fel, aduni experienta in domeniu, perfectionandu-te la o discutie cu clientul tau. Toate acestea trebuie demarate legal pentru a te bucura de profit. Aceste idei mici de afaceri se pot dovedi foarte profitabile daca esti duspus sa te dedici muncii tale.
 

Strategii de afaceri online profitabile

 
Ce afaceri merg in ziua de azi?...Cam tot ce inseamna online poate deveni repede profitabil, daca esti determinat si muncitor. Cu toate acestea, majoritatea afcerilor online inregistreaza profit, avand in vedere vizibilitatea pe care acest domeniu o ofera. Fie ca alegi idei de afaceri de familie sau afaceri de servicii, toate vor afisa o cifra frumoasa de afaceri daca iti respecti planul stabilit.
 
Ca o afacere sa devina profitabila trebuie de la bun inceput sa elaborezi un plan de business. Cu ajutorul acestuia, vei putea sa-ti privesti de sus afacerea si vei putea sa-ti organizeze strategiile. In afaceri nu este vorba doar de vazarea unui produs, este vorba de construirea unei povesti, cu cat clientul este mai fermecat si convins, cu atat vanzarile vor creste.
 
Produsul sau serviciile tale trebuie sa aiba vizibilitatea in zona digitalului. De aici trebuie sa te concentrezi pe construirea brandului. Fie ca vrei ceva mic sau ceva care sa ajunga in fiecare oras din tara, povestea de inceput trebuie sa fie autentica si de efect.


 
Poti alege afaceri banoase si sigure, precum scrierea unui e-book, site de nisa, voice-actor sau o mica fabrica de carcase de telefoane mobile. Afacerile pe net au nevoie de un site construit corect, aspectuos si functional.

O prima strategie de afaceri poate fi colaborarea cu o persoana publica. Procesul este simplu, ii ceri sa-ti faca un review la produsele tale pe retele sociale. Multe afaceri mici online au devenit peste noapte populare cu ajutorul acestei strategii.
 
O alta strategie importanta pe care o poti demara este crearea continutului de calitate in paralel cu produsele oferite pe platformele sociale. In acest sens, clientii te vor considera un specialist in domeniu si vor veni cu incredere spre produsele tale.
 
De asemenea, alte idei de afaceri online pe care le poti demara chiar de maine gasesti mai jos:
 
- Servicii de turism - poti crea pachete sau planuri de calatorie
 
- Consultanta design interior
 
- Consultanta/cursuri in nutritie
 
- Instructor muzical/ scoala de muzica
 
- Wedding Planner
 
- Platforma de comert electronic pentru produse locale
 
- Broker de investitii
 
- Servicii de contabilitate
 
Orice afacere are nevoie sa fie bine documentata in online. Comunitatea se va strange repede daca esti constant in postari, iar clientii se vor inghesui sa plaseze comenzi.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: strategii afaceri onlineafaceri onlineidei de afaceri onlineafaceri ieftine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.2 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

5 Idei de afaceri online pentru inceputul anului 2019

de Camelia Diaconu
31 Dec 2018
Platformele online ofera o gama variata de oportunitati de afaceri. Poti foarte usor sa pui bazele unei afaceri care sa reziste in timp si care sa...

Afaceri online - idei pentru o afacere profitabila pe internet

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Mediul online avanseaza pe zi ce trece. Tehnologia ne uimeste si ne arata dispozitive care sunt create cu scopul de a ne usura munca, dar si de a ne...

3 idei de afaceri online care pot fi lansate rapid

de Florin Amariei
25 Mar 2020
Stim ca e nevoie de bani pentru a face bani, insa daca ai reusit sa pui ceva deoparte pana acum si vrei sa intri in lumea antreprenoriatului online,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]