Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile online frauduloase si clientii dezamagiti de comertul online

de Maria Nicutar 17 Aug. 2011 2982
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi consumatori clasici, traditionali ar deveni consumatori si in mediul online daca nu s-ar teme de numeroasele afaceri frauduloase, de numeroasele website-uri care promit produse si servicii viabile si nu se tin de promisiuni, de website-uri care promit marea cu sarea si livreaza cu totul alt continut sau nu mai livreaza nimic. De asemenea, clientilor le este teama de costuri ascunse, de taxe aditionale si multe alte probleme care apar in mediul online.

Iata de ce antreprenorii care isi demareaza afaceri online trebuie sa aiba mare grija atunci cand isi incarca continut pe paginile website-urilor lor. Termenii si conditiile, regulile si taxele complete trebuie afisate in pagini special dedicate, in pagini care sa sara in ochii utilizatorilor.

Multi utilizatori nu citesc aceste pagini fiindca nu le gasesc cu usurinta si problema vine de cele mai multe ori din cauza existentei unei harti nevigationale defectuos construite pentru website-ul respectiv. Accesibilitatea la toate informatiile se obtine cu ajutorul programatorilor si web designerilor.

Problema cea mai mare nu este faptul ca in viitorul cel mai apropiat se va pune accent din ce in ce mai mult pe comertul online, ci faptul ca nu avem parte intotdeauna de comert online corect, legal ci de unul fraudulos.


Sa luam ca exemplu cateva situatii de care ar trebui sa ne ferim in orice circumstanta:

1.    Vanzari de produse farmaceutice care nu sunt reprezentate de companii farmaceutice de top, cu renume puternic. Am vazut cu totii reclamele la medicamente minune care ne vindeca de cancer si de probleme cu prostata, de psoriazis si de alte boli si afectiuni, care ne promit 20 de kg in minus in primele 2 saptamani de utilizare, care ne promit o piele mai alba in primele 2 zile, care ne promit si ne promit si iar ne promit. In fapt, singurele medicamente pe care trebuie sa le folosim sunt cele prescrise de un doctor sau de un farmacist si trebuie cumparate de pe website-uri specializate sau din farmacii.

2.    Vanzari de carti digitale care promit bani extrem de multi fara efort si extrem de rapid, eventual chiar in cateva ore. Toti stim ca adevaratele oportunitati de a obtine profituri uriase sunt oportunitati care cer efort si care se dezvolta in timp, alaturi de echipe de profesionisti.

3.    Vanzari de produse si servicii care nu detin descieri complete si care se comercializeaza pe website-uri care detin cronici nefavorabile. Aceasta este una dintre cele mai bune solutii de a afla daca un website este sau nu unul care intretine comert online fraudulos. Produsele nu sunt livrate niciodata sau sunt livrate produse false cu taxe ascunse si adaugate ulterior.

Comertul online si afacerile online au nevoie de multa munca pentru a-si construi o imagine credibila si de siguranta in ochii utilizatorilor si au nevoie de cele mai bune decizii pentru a nu-si pata reputatia niciodata si in fata nici unui client.


Tags: comert onlineafaceri onlineafaceriafaceri frauduloase

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
07 Aug 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Piata de comert online din Romania, peste 7 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
01 Mar 2021
Conform datelor furnizate de un procesator de plati din tara noastra, piata de comert online (e-commerce) din Romania a trecut de pragul de 7...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]