Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile online prin prisma utilizarii retelelor sociale

de Maria Nicutar 08 Aug. 2011 2790
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile online si nu numai acestea au realizat ca este nevoie de dezvoltare pentru a se adresa unui nou set de clienti si au imbratisat retelele de socializare cu cea mai mare ardoare. Cu toate acestea, retelele de socializare nu fac intotdeauna numai bine. De multe ori, din cauza neglijentei se ajunge la situatii dezastruoase pentru unele afaceri, asa ca utilizarea acestora nu este pentru toti si trebuie gandita.

Sa ne gandim putin la videoclipurile care circula cu viteza luminii, videoclipurile care fac parte din strategii de marketing viral sau de gherila, stiri si postari care se raspandesc intre utilizatori si conexiunile acestora atat de rapid si castiga popularitate pentru anumite branduri. Pe acelasi model, se pot ruina afaceri, atunci cand postarile aduc pareri negative, scurgeri de informatii si date samd.

O alta modalitate care demonstreaza efectul negativ asupra unei afaceri este insasi lista de conexiuni, de fani, de utilizatori si vizitatori ale paginilor aferente unei afaceri.


Postarile lor, comentariile si pozele pe care acestia si le afiseaza ca avatare sunt surse infinite din care se pot isca probleme. Spre exemplu, o agentie de advertising isi proiecteaza o pagina pe o retea de socializare si are 100 de utilizatori ca si conexiuni directe. 10 dintre acestia detin poze care ii afiseaza in posturi neadecvate, 10 dintre acestia posteaza comentarii irelevante sau care aduc prejudicii afacerii, 10 dintre acestia sunt inactivi, nu isi folosesc conturile si lista continua.

Sa ne gandim acum ca un comentariu negativ este lasat pe pagina zile intregi, intrucat angajatii sau responsabilii de mentinerea si actualizarea paginii din reteaua sociala nu se preocupa de acest subiect. Foarte rapid, mesajul negativ se imprastie si incepe sa duca vorba mai departe in randul a sute, mii si milioane de internauti in termen de chiar cateva zile.

Acesta este un mare avantaj al retelelor de socializare, marimea numarului de utilizatori si rapiditatea cu care circula vestile si stirile, si se poate tranforma intr-un dezavantaj pentru afacerile care nu depun efort si dedicatie pentru a-si disciplina audienta.

Iata cum unele pagini din cadrul retelelor de socializare nu aduc nici un beneficiu real pentru unele afaceri care nu adopta strategii inteligente de expansiune in mediul social online. Marketing-ul social trebuie gandit in termeni de strategie, studii de piata, analize de marketing samd care sa puna o afacere in valoare, care sa o afiseze in cea mai buna forma a sa.




Tags: marketingafaceri onlinemarketing socialretele socializare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

5 Idei de afaceri online pentru inceputul anului 2019

de Camelia Diaconu
31 Dec 2018
Platformele online ofera o gama variata de oportunitati de afaceri. Poti foarte usor sa pui bazele unei afaceri care sa reziste in timp si care sa...

Afaceri online - idei pentru o afacere profitabila pe internet

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Mediul online avanseaza pe zi ce trece. Tehnologia ne uimeste si ne arata dispozitive care sunt create cu scopul de a ne usura munca, dar si de a ne...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]