Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alibaba si Ant Group, investigate in China

de Florin Amariei 28 Dec. 2020 2182
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Miliardarul Jack Ma este din nou tinta autoritatilor din China, dupa ce listarea Ant a fost oprita la mai putin de doua zile de la data programata.

Investigatia face parte dintr-o actiune accelerata a autoritatilor din China impotriva comportamentului anticoncurential in spatiul de internet, aflat in plina expansiune in China, si este cel mai recent esec pentru Ma, fostul profesor de 56 de ani, care a fondat Alibaba si a devenit cel mai faimos antreprenor din China.
 
Cazul survine dupa suspendarea dramatica, de catre autoritatile chineze, luna trecuta, a ofertei publice initiale planificate pentru Ant, de 37 de miliarde de dolari, care era pe cale sa devina cea mai mare din lume, cu doar doua zile inainte ca actiunile sale sa inceapa tranzactionarea la Shanghai si Hong Kong.
 
Intr-un editorial puternic, Cotidianul Poporului al Partidului Comunist a afirmat ca ”daca monopolul este tolerat si companiilor li se permite sa se extinda intr-un mod dezordonat si barbar, industria nu se va dezvolta intr-un mod sanatos si durabil”.
 
Autoritatile de reglementare l-au avertizat pe Alibaba cu privire la o practica in baza careia comerciantii sunt obligati sa semneze acorduri exclusive de cooperare, care le impiedica sa ofere produse pe platformele rivale.
 
Administratia de stat pentru reglementarea pietei (SAMR) a anuntat ca a lansat o ancheta referitoare la aceasta practica.
 
Autoritatile de reglementare a sectorului financiar se vor intalni, de asemenea, cu reprezentanti ai diviziei de servicii financiare online, Ant, a grupului Alibaba.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: alibabaant groupchina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]