Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amazon mareste comisioanele

de Bianca Tila 17 Aug. 2022 778
Amazon mareste comisioanele
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Amazon a decis sa mareasca comisioanele percepute comerciantilor care utilizeaza platforma companiei in timpul sezonului sarbatorilor de iarna.

In aceasta perioada multe companii fac eforturi pentru a rezista in fata inflatiei in crestere. Amazon se numara printre businessurile care planuiesc sa majoreze comisioanele in timpul sezonului sarbatorilor de iarna. Astfel, compania va transfera unele dintre costurile sale ridicate numarului mare de comercianti care isi pun baza in platforma pentru a-si vinde produsele, potrivit CNBC.
 
In perioada 15 octombrie - 14 ianuarie, vanzatorii terti care utilizeaza Fulfillment by Amazon sau FBA vor avea de platit 35 de centi per articol vandut in SUA sau Canada, potrivit companiei, intr-un e-mail catre vanzatori.
 
Pe langa taxele existente pe care vanzatorii le platesc pentru utilizarea serviciilor FBA, va mai exista o taxa de sarbatori. In functie de dimensiunea, categoria sau greutatea unui articol, costurilor vor varia.
 
Pentru prima data, Amazon a declarat ca doreste implementarea unei suprataxe suplimentare de sarbatori, deoarece "cheltuielile ating noi culmi", ingreunand capacitatea companiei de a absorbi costurile legate de sezonul cumparaturilor de varf.
 
"Partenerii nostri de vanzare sunt incredibil de importanti pentru noi si aceasta nu este o decizie pe care am luat-o cu usurinta", a spus Amazon in e-mail.
 
In ceea ce priveste Amazon, o parte centrala a afacerii sale a devenit piata de terta ce domina comertul electronic. In prezent, aceasta reprezinta mai mult de jumatate din vanzarile cu amanuntul online.
 
Diversi retaileri se bazeaza pe Amazon datorita acoperii globale si bazei masive de clienti. In trimestrul al doilea, veniturile din serviciile vanzarilor terti au crescut cu 13%, pana la 27,4 miliarde de dolari. De asemenea, aceste venituri includ comisioane colectate de Amazon, taxe de livrare, taxe de expediere si alte taxe). 
 
Totusi, venitul total al comertului electronic al Amazon a scazut cu 4%, in aceeasi perioada. In acest an, taxele vanzatorilor au fost deja marite, compania suportand costuri mari legate de inflatie si situatia geo-politica. 
 
In ceea ce priveste cheltuielile, Amazon a inregistrat cresteri din cauza agajarilor rapide in depozite pentru a face fata unei cresteri a cererii de comert electrononic cauzata de pandemie.
 
"La un moment dat, nu poti continua sa absorbi toate aceste costuri si sa conduci o afacere economica", a declarat CEO-ul Andy Jassy pentru CNBC, intr-un interviu acordat in aprilie.
 
In timpul sezonului cumparaturilor de sarbatori, operatorii majori precum UPS si FedEx anunta suprataxe. Serviciul Postal din SUA a solicitat saptamana trecuta o crestere temporara a preturilor pentru sarbatori, ajutand astfel la acoperirea costurilor suplimnetare de manipulare.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: amazoncomisioanevanzatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Asistentul Alexa trece la nivelul urmator. Amazon are planuri mari

de Bianca Tila
21 Sep 2023
Asistentul Alexa se va transforma intr-un chatbot, fiind disponibil pe milioane de dispozitive. Alexa se va baza, in viitor, pe un model lingvistic....

Amazon Prime Video va avea o versiune cu reclame

de Bianca Tila
08 Iun 2023
Amazon ia in calcul vanzarea unei versiuni cu reclame, precum au facut si celelalte platforme de streaming video. Lansarea unei versiuni cu...

Amazon ofera comerciantilor un software gratuit pentru gestionarea comenzilor

de Bianca Tila
16 Sep 2022
Amazon.com are in plan de a oferi comerciantilor un software gratuit pentru gestionarea comenzilor cumparatorilor pe si in afara platformei sale....

Facebook va percepe comisioane de 50%

de Bianca Tila
14 Apr 2022
Din vanzarile de active digitale si din experiente realizate in cadrul platformei de realitate virtuala Horizon Worlds, Meta Platforms va percepe un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]