Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Persoanele care fac bani online au o problema cu declararea si plata taxelor

de Bianca Tila 10 Iul. 2024 297
ANAF: Persoanele care fac bani online au o problema cu declararea si plata taxelor
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

ANAF a observat ca persoanele care fac bani din Facebook, YouTube, TikTok, Uber si Glovo au o problema cu declararea si plata taxelor.

Multe persoane nu stiu ce trebuie sa completeze si ce sa plateasca la declaratia unica. Sunt romani care spun "Eu vreau sa-mi zica ANAF ce am de plata si platesc. Nu ma descurc cu declaratia lor". Unii spera sa nu fie prinsi pentru ca dupa cinci ani sumele se prescriu.
 
Problemele cu aceste taxe incep atunci cand oamenii se trezesc, mai nou cu o "notificare de conformare", dupa patru ani si cateva luni si au de plata. Aceasta le impune o plata pe langa principal, dobanzi si penalitati de intarziere. 
 
In acest caz, nu poti apela la esalonare simplificata pentru o perioada asa de lunga (datoriile nu trebuie sa fie mai vechi de 1 an).
 
ANAF a elaborat o lista a deficientelor privind aplicarea legislatiei fiscale.
 
Documentul include o lista privind deficientele in privinta aplicarii legislatiei pe al doilea semestru al anului 2023, precum:
 
1. Nedeclararea veniturilor impozabile obtinute din activitatile de comert electronic (e-commerce) de catre persoane fizice. 
 
2. Nedeclararea veniturilor obtinute din tranzactiile cu criptomenede. 
 
3. Nedeclararea veniturilor de natura salariala ale conducatorilor auto care realizeaza activitati de transport alternativ pentru societati care actioneaza prin intermediul platformelor digitale avizate tehnic (Uber, Bolt etc.). 
 
4. Nedeclararea in tot sau in parte a orelor lucrate de catre angajatii societatilor care presteaza servicii de livrare alimente prin intermediul platformelor digitale (adica Glovo, Bringo, Bolt Food etc.). 
 
5. Nedeclararea veniturilor obtinute de persoane fizice din activitatea de creare de continut online si promovarea pe diferite platforme media (adica retele de socializare ca Facebook, Instagram, Youtube, Tik-Tok etc.). 
 
6. Modul de completare a declaratiei unice (prin completarea eronata a rubricilor prevazute/ nedeclararea tuturor veniturilor) depuse de persoanele fizice. 
 
7. Ridicarea si utilizarea numerarului din casieria societatii in interesul unor persoane cu functii de decizie in societate, fara a intocmi documente justificative si fara a evidentia operatiunile in contabilitate.
 
Directia generala coordonare control fiscal a constata in cadrul inspectiilor, printre altele, probleme cu:
 
- Nedeclararea la organul fiscal competent a veniturilor incasate urmare a tranzactiilor cu criptomonede si neachitarea obligatiilor fiscale la bugetul de stat; 
 
- Neinregistrarea TVA colectata cu cota de 19%, aferenta veniturilor din transmisii video electronice, conform prevederilor legale; 
 
- Neindeplinirea obligatiei de a depune declaratii de venit cu privire la veniturile din alte surse obtinute din strainatate. 
 
- Neinregistrarea in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului de scutire (de 300.000 lei).
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: anafafaceri onlinebani online

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
07 Aug 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Castiga bani online in timpul liber! Incearca aceste metode creative, simple si sigure!

de Idei de afaceri
27 Aug 2020
Pentru multi, ideea de a castiga bani online reprezinta un vis implinit. Exista multe modalitati prin care poti obtine profit de pe Internet, insa...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

5 Idei de afaceri online pentru inceputul anului 2019

de Camelia Diaconu
31 Dec 2018
Platformele online ofera o gama variata de oportunitati de afaceri. Poti foarte usor sa pui bazele unei afaceri care sa reziste in timp si care sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]