Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anul 2019 va fi anul atacurilor cibernetice

de Florin Amariei 07 Feb. 2019 4872
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Specialistii din domeniu arata ca 2019 va fi anul in care numarul atacurilor cibernetice va creste.

Incepand de pe la finalul anului 2017, minarea de criptomonede reprezenta aproape jumatate din energia consumata la nivel mondial. In 2019, minarea legitima a principalelor criptomonede va deveni prea costisitoare iar cei care se ocupa cu aceasta activitate fie vor fi nevoiti sa le opreasca, fie sa astepte un pret mai bun, fie sa mineze pentru alte monede noi. Cum minarea legitima este foarte dificila, atacurile de tip cryptojacking se vor inmulti.
 
Instrumentele asa-numite cryptominere sunt un malware care se poate instala fraudulos pe computerele de acasa sau din companii, in lipsa unei protectii adecvate, pentru a utiliza o parte din puterea de procesare in activitatea de minare ilegala de criptomonede. Aceste cryptominere nu atrag mereu atentia pentru ca nu se instaleaza pe baza existentei unor vulnerabilitati, de aceea nu sunt mereu sesizate. Totusi, ele fura din capacitatea de procesare a computerelor si incetinesc activitatea, putand produce pagube la nivelul productivitatii.
 
Acest tip de malware este foarte dificil de detectat, iar la nivelul furnizorilor de servicii informatice este si mai periculos.
 
Totodata, Centrul de analiza a amenintarilor informatice al SonicWall arata ca in acest an atacurile de tip ransomware au cunoscut o evolutie importanta dupa scaderea din 2017 iar estimarile pentru 2019 nu sunt tocmai optimiste. Incidenta acestor atacuri va fi in crestere si in 2019.
 
In luna noiembrie 2018, SonicWall a inregistrat o crestere anuala cu 119% a atacurilor de tip ransomware. De fapt, fiecare client al SonicWall din intreaga lume a inregistrat o medie de 56 de atacuri, doar in cursul lunii trecute. Acest tip de atac se instaleaza pe dispozitivul victimei, cripteaza anumite informatii si le tine “ostatice”. Ulterior, victimei i se cere o anumit suma pentru deblocare.
 
Ransomware este un tip de atac foarte vizibil, foarte periculos si care poate fi foarte costisitor, fie prin plata sumelor solicitate de atacatori, fie prin pretul platit pentru remedierea ulterioara infectarii.

Protejeaza-te pe tine si afacerea ta cu ghidul nostru complet impotriva atacurilor cibernetice


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 2019anatac cibernetic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Venituri din YouTube. Strategii simple si eficiente de aplicat in 2024

de Bianca Tila
17 Apr 2024
YouTube este un site web dezvoltat pe Google, unde utilizatorii pot incarca si viziona materiale audio-video. Aceasta platforma a luat nastere in...

Tactici si Strategii pentru Freelancing de Succes

de Bianca Tila
23 Ian 2024
Ideea ca poti fi propriul sef, lucrand de sub un palmier pe plaja unui ocean turcoaz a devenit o perspectiva comuna in randul romanilor. Oricare...

Apple renunta la Apple Music Voice Plan

de Bianca Tila
02 Nov 2023
Apple a eliminat, fara niciun anunt, serviciul Apple Music Voice Plan. Acesta permitea utilizatorilor sa foloseasca Apple Music exclusiv pe baza...

Uber lanseaza un nou produs

de Bianca Tila
24 Oct 2023
In ultima perioada, Uber se axeaza pe dezvoltarea programelor alternative de transport. Incepand de astazi, pana pe 19 noiembrie, utilizatorii vor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]