Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantajele webinariilor pentru orice afacere, pentru organizatori si participanti

de Teo Manole 16 Dec. 2014 3331
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conferintele online sunt utilizate de mult timp de catre companii cu operatiuni in locatii diferite pentru a reduce costurile cu deplasarile. O idee originala este aplicarea tehnologiilor de comunicare prin Internet pentru conectarea persoanelor interesate de un subiect anume.

Ideea a captat atat interesul specialistilor, cat si al celor doritori sa afle mai multe despre domeniile lor de interes datorita avantajelor multiple pe care le genereaza.

Iata patru dintre cele mai importante beneficii ale webinariilor pentru organizatori si participanti:

1. Asigura obtinerea informatiilor relevante si personalizate
Uneori este dificil sa gasim pe Internet informatiile care ne intereseaza, desi avem acces la motoare de cautare puternice. O prima problema este numarul mare al rezultatelor generat de o cautare si timpul indelungat necesar pentru a gasi informatii de care avem nevoie. O alta problema este dificultatea de a gasi informatii relevante pentru subiectul care ne intereseaza.

Webinariile rezolva aceasta problema prin paneluri de discutii care le permit participantilor sa adreseze organizatorului intrebari in mod direct. Astfel, participantii pot prezenta exact situatia cu care se confrunta si sa obtina un raspuns personalizat.

2. Sunt usor accesibile si confortabile
Un alt avantaj important al evenimentelor online este faptul ca sunt usor accesibile si foarte confortabile pentru toate persoanele implicate. Practic, este nevoie doar de un PC conectat la Internet pentru a participa la un webinar. Internetul va permite sa organizati evenimente online foarte confortabile pentru participanti pentru ca nu trebuie sa se deplaseze in alta locatie. Iar ca organizator nu trebuie sa va parasiti locuinta pentru a livra o sesiune. Totul se poate organiza din fata calculatorului.

3. Permit economii mari de bani si timp
Poate unul dintre cele mai mari avantaje ale webinarelor este raportul atractiv dintre costuri si beneficii obtinute. Pentru participanti, singurul cost este taxa de participare. GoToWebinar, unul dintre furnizorii de webinarii, sustine ca in 2011 taxa de participare pentru aceste evenimente on-line a variat intre 0 si 599 de dolari pentru sesiuni cuprinse intre 45 si 75 de minute.

Participantii nu trebuie sa se mai deplaseze in alte locatii, trebuind sa aloce evenimentului doar o ora sau doua, atat cat dureaza acesta. Economiile importante de timp sunt apreciate de multe persoane cu un program incarcat.

4. Nu necesita suport IT
Aplicatiile disponibile pe Internet sunt extrem de usor de utilizat, astfel incat nu aveti nevoie de specialisti IT. Majoritatea providerilor pun la dispozitie tutoriale cu pasii de urmat si suport in timp real in cazul in care intampinati dificultati. De asemenea, nici participantii nu trebuie sa fie specialisti IT pentru a participa la un webinar. Furnizorii de evenimente online pun la dispozitie aplicatii care trimit automat participantilor invitatii cu explicatii detaliate.



Tags: webinariionlineevenimente online.

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]