Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment privind criptomonedele, lansat de procurorul general al NY

de Florin Amariei 02 Mar. 2021 3179
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bitcoin ramane in atentia investitorilor, iar numarul de monede electronice creste de la o zi la alta. Procurorul general al statului New York a lansat, insa, un avertisment.

"Transmitem un mesaj clar catre intreaga industrie ca fie respectati regulile, fie va vom inchide”, a spus James intr-un comunicat de presa.
 
Avertismentul dat de James, care s-a adresat investitorilor individuali si membrilor industriei criptomonedelor, vine pe fondul unui inceput puternic de an pentru activele digitale, precum bitcoin.
 
Criptomoneda a atins un nou maxim istoric de peste 58.000 de dolari la inceputul acestei luni, dupa ce a atras atentia bancilor de pe Wall Street, a companiilor precum Tesla si chiar a guvernului SUA.
 
Bitcoin, care a fost creata in 2009, a evoluat de la a fi un protest impotriva sistemului bancar la perceptia de ”aur digital” care incepe sa ii atraga si pe investitorii principali.
 
Banci de investitii precum JPMorgan si Goldman Sachs si-au manifestat interesul pentru aceasta clasa de active. In plus, companii precum Mastercard au facut miscari semnificative pentru a sprijini criptomonedele. Tesla a investit in februarie 1,5 miliarde de dolari in bitcoi.
 
Pretul bitcoin a crescut cu peste 10% in ultimele 24 de ore pentru a ajunge la 48.528 de dolari pe unitate, potrivit CoinDesk.
 
Alte monede digitale populare includ Ethereum si Litecoin.
 
James le-a spus membrilor industriei criptomonedelor din New York ca trebuie sa fie inregistrati la biroul de protectie a investitorilor al Procuraturii Generale.
 
Partile care au fost obligate sa se inregistreze dar nu fac acest lucru sunt supuse rigorilor civile si penale, a anuntat biroul James intr-un comunicat.
 
Avertismentul dat luni vine la doua saptamani dupa ce procurorul general a intentat un proces impotriva Coinseed, o platforma de tranzactionare pentru moneda digitala.
 
James a afirmat ca Coinseed opereaza o platforma tranzactionare a monedeii virtuale in New York, functionand ca un broker-dealer neinregistrat de mai bine de trei ani, atragand in acest timp active de peste 1 milion de dolari.
 
"Nu vom ezita sa luam masuri impotriva oricui incalca legea. Prea des, jucatorii din industria lacoma isi asuma riscuri inutile cu banii investitorilor, dar, astazi, nivelam conditiile de concurenta si emitem alerte atat investitorilor, cat si membrilor industriei din intreaga tara”, a declarat James.
 
Procurorul le-a mai spus investitorilor sa fie precauti in ceea ce priveste investitiile in criptomonede.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: avertismentcriptomonedebitcoinprocuror general new york

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bitcoin inregistreaza cresteri, dupa o decizie a justitiei privind un fond de bitcoin spot

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Bitcoin a afisat cresteri, marti, fiind un maxim al ultimelor doua saptamani. Acest fapt s-a intamplat dupa ce un tribunal american a decis ca SEC...

Bitcoin revine la nivelul anterior prabusirii platformei FTX

de Bianca Tila
18 Ian 2023
In ultimele doua zile, Bitcoin s-a mentinut la peste 21.000 de dolari pe unitate. Acest rezultat arata revenirea peste pretul pe care l-a avut atunci...

Bitcoin se lupta pentru a ramane peste pragul de 20.000 de dolari

de Bianca Tila
20 Iun 2022
Bitcoin a inregistrat o perioada de volatilitate accentuata, afisand oscilatii uriase in weekend. Criptomoneda reuseste sa se mentina cu greu peste...

Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie

de Bianca Tila
09 Mai 2022
Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie, avand in vedere scaderea pietele bursiere ce continua sa afecteze criptomonedele. Bitcoin se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]