Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie

de Bianca Tila 09 Mai. 2022 1415
Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie, avand in vedere scaderea pietele bursiere ce continua sa afecteze criptomonedele. Bitcoin se inscrie in criptomonedele care se tranzactioneaza in prezent in linie cu activele mai riscante, precum actiunile tehnologice, conform Reuters.

In aceasta dimineata, Bitcoin a coborat pana la 33.266 dolari, minimul din ianuarie fiind de 32.951 dolari. O alta scadere sub acest nivel ar fi inregistrat in iulie anul trecut. Stabilizarea s-a realizat in procesul tranzactionarii unor valori de 33.500 dolari, in scadere cu 1,4%.
 
In acest weekend dupa o vanzare mai larga de actiuni in SUA, piata criptomonedelor a inregistrat scaderi. Bitcoin a continuat sa scada cu aproximativ 10%. Scaderea vine dupa ce Media Dow Jones Industrial a pierdut mai mult de 1.000 de puncte joi, iar pe atunci Nasdaq-ul scazuse cu 5%, situatii ce au marcat cele mai mari scaderi din 2020 pana acum. 
 
Bitcoin este un sistem de plata electronica decentralizat, cu o moneda virtuala. Acesta a fost creat cu scopul de a proteja investitiile si inantarea libera a afacerilor, fara a face apel la institutii financiare.
 
„Cred ca tot ceea ce tine de criptomonede este inca clasificat ca activ de risc si, similar cu ceea ce am vazut cu Nasdaq, majoritatea criptomonedelor sunt lovite”, a spus Matt Dibb, COO al platformei de criptomonede Stack Funds din Singapore.
 
In sectorul tehnologic un puternic indice este Nasdaq (.IXIC), care saptamana trecuta a scazut si a pierdut 22% de la inceputul anului pana in prezent. Acesta este "afectat de perspectiva unei inflatii persistente care sa forteze Rezerva Federala a SUA sa majoreze ratele, in ciuda incetinirii cresterii economice", conform Mediafax. Intre timp, rata dobanzii de referinta s-a majorat cu jumatate de punct procentual, ca raspuns la presiunile inflatiei. In Asia, luni dimineata, contractele futures ale Nasdaq au scazut cu inca 0,8% in tranzactii.
 
Bitcoin a inchis vineri in jurul valorii de 36.000 de dolari, Dibb declarand ca alti factori care au contribuit la declin au fost lichiditatea scazuta a pietei criptografice din acest weekend. De asemenea, aici se adauga si temerile raportate la moneda stabila algoritmica, Terra USD (UST), care si-ar putea pierde legatura cu dolarul. In majoritatea cazurilor la dolarul american, stablecoins sunt jetoane digitale ancorate la alte active traditionale. Stablecoin reprezinta o noua clasa a criptomonedelor a carei valori este strict legata de o clasa a activelor, Tether fiind cel mai raspandit stablecoin (1 Tether = 1 USD).
 
Comunitatea criptografica urmareste indeaproape UST atat datorita modului de a se mentine la nivelul de ancorare la dolar de 1:1, cat si datorita fondatorilor sai. Acestia au stabilit planuri de constituire a unei rezerve de bitcoin in valoare de 10 miliarde de dolari pentru a sustine moneda stabila. Un astfel de proces ar putea afecta volatilitatea UST ce s-ar putea resfrange asupra pietelor de bitcoin.
 
La baza retelei Ethereum sta cea mai mare criptomoneda din lume, Ether. Aceasta a coborat pana la 2.421 de dolari, luni. De la sfarsitul lunii februarie acesta este cel mai scazut nivel inregistrat.
 
Bitcin s-a tranzactionat intr-un cerc restrans, incercand sa-si recupereze maximele de la sfarsitul anului 2021. In prezent, a scazut cu aproximativ 50% fata de pretul maxim de 67.802,30 USD in noiembrie 2021. 
 
Bursa a crescut dupa declaratia presedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, care a spus ca nu este luata in considerare o majorare mai mare a ratei de 75 de puncte. Valoarea globala a pietei de criptomonede a fost de 1,68 trilioane de dolari, duminica, potrivit CoinGecko.com. Volumul tranzactionarii cu criptomonede a fost de 119 miliarde de dolari.

Criptomonede se numara printre investitiile active. Afla cum functioneaza si cum le poti folosi cu ajutorul Ghidului pentru incepatori...vezi aici>>



 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bitcoincriptomonede

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bitcoin inregistreaza cresteri, dupa o decizie a justitiei privind un fond de bitcoin spot

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Bitcoin a afisat cresteri, marti, fiind un maxim al ultimelor doua saptamani. Acest fapt s-a intamplat dupa ce un tribunal american a decis ca SEC...

Bitcoin revine la nivelul anterior prabusirii platformei FTX

de Bianca Tila
18 Ian 2023
In ultimele doua zile, Bitcoin s-a mentinut la peste 21.000 de dolari pe unitate. Acest rezultat arata revenirea peste pretul pe care l-a avut atunci...

Bitcoin se lupta pentru a ramane peste pragul de 20.000 de dolari

de Bianca Tila
20 Iun 2022
Bitcoin a inregistrat o perioada de volatilitate accentuata, afisand oscilatii uriase in weekend. Criptomoneda reuseste sa se mentina cu greu peste...

Bitcoin. SUA a detronat China la minare criptomonedei

de Florin Amariei
13 Oct 2021
Statele Unite ale Americii (SUA) au detronat China la minarea de Bitcoin, dupa ce tara asiatica a interzis astfel de activitati....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]