de Bianca Tila
20 Iun. 2022
1125
Bitcoin a inregistrat o perioada de volatilitate accentuata, afisand oscilatii uriase in weekend. Criptomoneda reuseste sa se mentina cu greu peste nivelul de 20.000 de dolari.
Bitcoin este cea mai mare criptomoneda de pe piata. Aceasta a scazut cu pana la 4,8% pana la 19.618 USD in Asia si se tranzactioneaza la 20.036 USD la Tokyo. Ether s-a mentinut peste 1.000 dolari, pierzand la un moment dat 7,8%. Pe piata crypto, Solana, Cardano si Dogecoin au fost pe rosu.
"Bitcoin s-a scufundat cu aproape 15% sambata, dar apoi a revenit la peste 20.000 de dolari cu o crestere de 16% duminica. Modelul de oscilatii sugereaza ca sentimentul investitorilor ramane extrem de fragil, in conditiile in care Rezerva Federala a Statelor Unite ale Americii merge cu toata forta pentru a lupta impotriva inflatiei prin cresteri ale ratelor dobanzilor care dreneaza lichiditatile de pe piete", scrie ZF.
Aceasta pierdere a criptomonedei vine in urma dificultatilor intampinate de mai multi jucatori importanti din industrie. Sunt asteptate ca multe buzunare de vanzare sa fie fortate de Bitcoin si Ehter pe masura ce piata va tot scadea.
"Asteptati-va la mai multe buzunare de vanzare fortata de Bitcoin si Ether, pe masura ce piata isi da seama cine inoata gol", a declarat pe Twitter Arthur Hayes, cofondator al bursei de criptomonede BitMEX.
In ceea ce priveste vanzarile, acesta a spus ca nu stie daca s-au terminat, insa "pentru acei cutitari priceputi, ar putea exista inca oportunitati suplimentare de a cumpara monede de la cei care trebuie sa lichideze fiecare oferta, indiferent de pret".
Daca Bitcoin va scadea sub 20.000 de dolari ar putea duce la mai multe lichidari de pozitii cu efect de levier, conform executivilor din domeniul crypto. De la inceputul anului, simbolul a scazut cu aproximativ 57%, in timp ce altele au suferit si mai mult.
De asemenea, indicele T3 Bitcoin Volatility Index a inregistrat o crestere spre maximele din 2022. Acesta este o masura de volatilitate preconizata a token-ului pe 30 de zile.
Presiunea intensa asupra aplicatiilor fianciare descentralizate se adauga la incertitudinea prezenta. Popularitatea acestora a crescut ca sursa de randamente mari. In timpul pandemiei, stimulii au condus la un boom criptografic ce a batut recorduri.
In prezent, se iau masuri fara precedent pentru a se proteja de lichidarile in cascada. Platforma de imprumuturi criptografice Celsius Network se afla in dificultate. Aceasta are nevoie de mai mult timp pentru a-si stabiliza lichiditatile si operatiunile dupa ce a inghetat depozitele saptamana trecuta, conform oficialilor.
"Daca piata merge mai sus, toata lumea respira usurata, lucrurile vor fi refinantate, oamenii vor strange capitaluri proprii si toate riscurile se vor disipa. Dar daca ne miscam mult mai jos de aici, cred ca ar putea fi o adevarata furtuna", a declarat Adam Farthing, seful biroului de risc pentru Japonia al furnizorului de lichiditati criptografice B2C2.
Scaderile actiunilor au coincis cu evolutiile din domeniul crypto. Acest scenariu s-a petrecut in conditiile in care actiunile americane au suferit cel mai mare declin procentual saptamanal din ultimii doi ani. Temerile legate de cresterea ratelor dobanzilor si a probabilitatii tot mai mari de recensiune au condus la aceasta actiune.
Piata crypto are o capitalizare totala de 870 de miliarde de dolari, in scadere de la un varf de 2.900 de miliarde de dolari in noiembrie 2021, potrivit site-ului Coinmarketcap.
de
Bianca Tila Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.
Tags: piata cryptobitcoincriptomonede