Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Blogging - o oportunitate valoroasa de afaceri

de Andrioae Ruxandra 03 Iul. 2014 3588
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te intrebi cum poti avea un profit de pe urma blogului, iti prezentam 6 pasi care sa te ajute cum sa pui in practica aceasta oportunitate de afacere!

 
1. Gaseste o idee potrivita pentru blog 
 
Blogurile sunt exact ca ideile de afaceri, ele trebuie sa se potriveasca atat cu propria ta personalitate, cat si cu propriile interese.
 
2. Verifica-ti competitia
 
Alt factor important legat de deschiderea unui blog este sa iti dai seama cu ce fel de competitie trebuie sa te lupti, iar asta inseamna sa intri pe blogurile care apartin nisei tale. Trebuie sa iti pui problema daca ceea ce are competitia poti implementa si tu pe blogul tau? 
Ce idei ai pentru a-ti imbunatati blogul in comparatie cu competitia? 
Ce te-ar determina sa rasfoiesti un blog si cum ai vrea sa arate? 
Care ar fi stilul tau: rautacios, serios, cinic sau umoristic?
 
3. Gandeste-te la numele unui domeniu
 
Trebuie sa alegi numele unui domeniu care sa se potriveasca activitatii tale de pe blog. Numele domeniului este unul dintre factorii care iti vor aduce trafic pe blog. Este usor sa cazi in capcana alegerii unui domeniu ieftin sau chiar gratis. Un blog care se respecta trebuie sa plateasca domeniul respectiv, pentru ca o platforma universala si gratuita sugereaza impresia unui amator. Ca sa poti inspira seriozitate si sa poti face trafic, trebuie sa ai propriul tau domeniu.
 
4. Alege hostingul potrivit
 
Una dintre cele mai mari decizii pe care trebuie sa le iei este sa alegi hostingul blogului tau. Multe site-uri sustin ca sunt gratuite si sunt percepute ca fiind variante ieftine de hosting, deloc recomandate userilor. Ar trebui sa cauti un sistem care sa includa orice te poate ajuta in construirea unei afaceri. 
 
Inainte de a-ti deschide blogul, trebuie sa te informezi despre aceasta nisa. Fiecare industrie are nuantele ei specifice, de aceea trebuie sa le iei in calcul. Invata cum sa-ti mentii blogul pe placul cititorilor si cum sa arate profesional.
 
In ceea ce priveste blogul, poti alege sa scrii despre: mancare, sport, fashion, gradinarit, calatorii etc.
 
5. Ofera un continut pe placul vizitatorilor tai
 
Este foarte important sa stii ce sa scrii si cui se adreseaza! Daca planuiesti sa iti faci un blog de afaceri, va trebui sa scrii in mod consecvent cateva ore pe zi, de aceea este important sa scrii despre ceea ce iti place si interesele tale. 
 
6. Promovarea blogului
 
Una dintre cele mai bune cai de a-ti promova blogul si de a castiga trafic este sa alegi cuvintele-cheie pe care crezi ca oamenii le-ar cauta. Folosind cuvintele potrivite, motoarele de cautare ii vor aduce pe cititiori pe blogul tau. Un blog reprezinta modalitatea de a combina utilul cu placutul, in sensul ca, odata ce ai trafic, iti poti plasa reclame si poti scrie advertoriale contra cost. Trebuie sa scrii zilnic si sa atragi cat mai multi vizitatori unici.
 
Sursa www.business-ideas-connection.com
 


Tags: afaceriafaceri onlinebloggingblogafacere blogreclame blogadvertorial

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]