Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boom-ul noilor nume de domenii

de Marian Curelaru 12 Feb. 2014 3025
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fata Internetului nu va mai fi niciodata la fel. Reteaua retelelor va fi inundata de o multime de noi nume de domenii, care vor face loc inovatiei, dar si unor razboaie comerciale intre cele mai puternice marci. Este timpul sa cunoasteti cat mai mult despre acest camp de lupta, mai ales daca folositi Internetul pentru promovarea companiei si cu atat mai mult daca afacerea dumneavoastra se desfasoara preponderent online.

In Iunie 2011 Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), entitatea internationala care supervizeaza numele de domenii Internet, a eliminat restrictiile asupra numelor de domenii generice (22 la numar la data aceea), facand astfel posibil ca orice companie sau organizatie sa aplice pentru a detine o extensie de domenii Internet.

Noi nume de domenii de prim nivel (gTLD) au fost create pentru a spori concurenta si optiunile pe aceasta piata care incepuse sa fie sufocata. De acum nu vom mai naviga doar pe site-uri cu numele terminat prin extensii ca .ro, .com, .net sau .org.

Peste 700 de noi nume sunt disponibile si vor ajunge la 2000 in cativa ani. Noile nume de domenii pot fi geografice, precum .catalonia, sau generice precum .sexy.

Christine Willet, vicepresedinte si responsabila de activitatile gTLD la ICANN, apreciaza lansarea noilor extensii drept "jalon istoric". Conform acesteia, noile extensii vor permite crearea unei multimi de posibilitati.

In urmatorii ani, se asteapta ca aproximativ 1.400 extensii sa apara in mediul online.
ICANN considera ca noile nume vor transforma afacerile online. "De la brandurile de moda la agentiile matrimoniale, lansarea acestor nume noi de domenii va ajuta consumatorii sa gaseasca mai usor un anume continut, in timp ce afacerile vor beneficia de o mai buna si mai relevanta prezenta online", a spus Jan Corstens, director de proiect la ICANN, care a invitat oamenii de afaceri sa solicite aplicatii pentru numele pe care vor sa le inregistreze.

Oportunitati si riscuri pentru intreprinderi
Noua generatie de nume de domenii va oferi ocazii de afaceri pentru intreprinderi.
Sara Cunha-Rego, directoarea companiei specializate in gazduirea de site-uri web britanice UK2.net, a explicat intr-un comunicat ca "intreprinderile vor putea de acum inainte sa aleaga nume de domenii care reflecta exact activitatile pe care le desfasoara."

Astfel, mai degraba decat sa incerce sa gaseasca un nume de site care sa se termina prin .com si care sa reprezinte corect activitatile sale (ceea ce este din ce in ce mai dificil din cauza raritatii numelor de domenii disponibile), un restaurant va putea de exemplu sa opteze pentru extensia .menu.

Companiile trebuie sa actioneze rapid pentru a-si rezerva numele de domenii dorite, pentru ca altfel risca sa le piarda. De exemplu, o cautare pe site-ul celui mai mare furnizor de domenii web, godaddy.com, ne arata ca numele de domeniu restaurant.menu a fost deja rezervat.

Desi decizia ICANN ofera ocazii pentru companii, ea aduce de asemenea si riscuri si costuri. Cei care vor dori sa-si protejeze marca vor fi nevoiti sa investeasca sume importante pentru a pune mana pe noile nume adecvate activitatii lor.

Miza este majora, nu doar in termeni financiari, ci si in in termeni de securitate. Conform datelor publicate pe 7 februarie de Trademark Clearinghouse, o entitate mandatata de ICANN pentru gestionarea inscrierilor de marci comerciale, mai multe organisme necunoscute ar fi prerezervat nume de domenii asociate unui numar de 50 de marci mondiale care au cea mai mare valoare. Un recent articol din revista Adweek scoate in relief pericolul care pandeste de acum inainte marcile comerciale. Cele ale gigantilor alimentari ca Pepsi sau Kelloggs sunt cele mai expuse riscului de a fi piratate.



Tags: internetwebnume de domeniiextensii de domeniiicann

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Google: 60% din internet este dublicat

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Mai mult de jumatate din site-urile care construiesc internetul mainstream sunt dubluri, potrivit Google. Acesta detine cel mai popular motor de...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

3 Metode sa faci usor bani pe internet

de Camelia Diaconu
15 Mai 2020
Pentru ca multi dintre noi ne dorim sa ne depasim veniturile si cautam surse care ar putea sa ne ajute in acest sens, astazi iti prezentam trei...

5 idei de afaceri pe internet

de Camelia Diaconu
21 Aug 2019
Internetul reprezinta o sursa uriasa de profit. Este o platform online care iti pune la dispozitie domenii variate in care sa iti incepi un business....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]