Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 10 reguli care stau la baza website-ului ideal

de Ideideafaceri.ro 10 Sep. 2011 3968
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Magazinele online aduc profituri mari si stabile pentru cei care pornesc pe drumul antreprenoriatului alaturi de aceste idei de afaceri profitabile. Magazinele online sunt profitabile atunci cand sunt conduse cu multa inteligenta si cu ajutorul specialistilor care ne pot oferi cea mai buna indrumare pentru succes in afacerile pe care le conducem. Iata, 10 reguli de care trebuie sa tineti cont pentru a va creste ideile de afaceri la rangul de afaceri profitabile si de mare succes:

1. Clientul trebuie sa aiba un motiv solid pentru a folosi comertul online ca alternativa la comertul traditional. Principalul motiv pentru utilizator este sa poata face o tranzactie simpla si completa. Trebuie sa primeasca produsele acasa si sa obtina un pret mai scazut decat in alta parte.

2. Paginile WEB in care este prezentat magazinul virtual trebuie sa se incarce rapid. Daca pentru a accesa un site, oricat de bun si interesant ar fi el, utilizatorul are nevoie de mult timp, cu siguranta el nu se va intoarce bucuros la adresa dumneavoastra.
In consecinta, evitati realizarea unor pagini mult prea incarcate si alegeti varianta unor
„ecrane” simple, dar elegante.

3. Nu trebuie sa-l obositi pe vizitator cu trimiteri in prea multe pagini. Este indicat, pentru dvs., ca utilizatorul sa treaca prin doua-trei pagini inainte de a afla ceea ce doreste. Astfel veti putea obtine bani din bannere. Foarte importante sunt linkurile (trimiterile la alte pagini) si butoanele. Alegeti butoane simple, fara prea multe „floricele” care obosesc clientul.

Cititi si "4 reguli de aur pentru ideile de afaceri online si profitabile de la domiciliul personal"

4. Practica a demonstrat ca succesul cel mai mare este obtinut de catre site-urile comerciale care reusesc sa ofere vizitatorului garantii si siguranta.

Este foarte bine sa aveti la vanzare un produs de marca, dar in situatia in care nu puteti
face acest lucru, incercati sa obtineti acordul unor firme de prestigiu (banci, institutii de credit, sisteme internationale de plata gen VISA sau Mastercard) pentru a le avea in paginile dumneavoastra. Clientul se va simti mult mai linistit cand va comanda un produs dintr-un magazin online care se bucura de suportul Bancii X sau Y.

5. Oferiti periodic (chiar zilnic) noi informatii utilizatorilor. De foarte multe ori, cei care navigheaza pe Internet nu o fac in mod special pentru a cumpara un anumit produs. Gasind insa informatii interesante, probabilitatea ca utilizatorul sa devina client creste.

6. Este bine sa oferiti mai multe modalitati de plata. Pe langa sistemul de plata cu carte de credit, de care am amintit, trebuie sa prevedeti si celelalte sisteme: ramburs sau prin mandat postal/ordin de plata si eventual plata prin sms. Clientul va alege modalitatea pe care o considera cea mai sigura sau cea mai accesibila. Nu uitati sa realizati un sistem sigur de criptare a datelor, in ceea ce priveste cartile de credit!

7. O sursa importanta de venituri pentru administratorul unui magazin virtual este plasarea unor bannere. Este recomandabil ca aceste bannere sa reprezinte link-uri catre site-uri care au un „obiect de activitate” apropiat de cel promovat de catre dvs. Este destul de enervant pentru un utilizator sa treaca de pe un site care vinde online biciclete la unul care ofera online asigurari de viata. Desi navigatorul este o persoana care a vazut multe pe Internet, s-ar putea ca aceasta legatura intre site-uri sa i se para de prost-gust.

8. Aminteam in acest dosar de afaceri ca marele avantaj al comertului electronic este ca nu presupune o relatie directa intre client si vanzator.
Cu totii stim cat este de greu sa-i vinzi un produs unui cumparator obosit, stresat sau distrat. Comertul online rezolva foarte usor problemele de acest gen.

Clientul care doreste sa reclame ceva completeaza un formular sau trimite un e-mail. Intre timp, calmul ii poate reveni la starea initiala, iar vanzatorul are tot timpul sa-i raspunda. Atentie! Nu abuzati de rabdarea clientului! Nu lasati sa treaca prea mult timp intre o solicitare si raspunsul pe care il expediati pentru ca pierdeti un client sau un posibil client.

9. Trebuie sa aveti un plan de comunicare bine facut. Acest plan se refera nu numai la potentialii clienti ai magazinului virtual, ci si la clientii
deja existenti. Este bine sa aveti un contact permanent cu clientii (si posibilii clienti), acest lucru ducand la imbunatatirea relatiei in timp.

10. Nu trebuie sa improvizati! Practica a dovedit ca are succes relatia dintre cel care produce sau distribuie si cel care cumpara in sistem de parteneriat, bazat pe comunicarea prin noile mijloace.

Aflati informatiile specializate complete de care aveti nevoie pentru a pune pe picioare o afacere proprie in domeniul magazinelor online. Ghidul este realizat de experti din domeniu si este disponibil aici!


Tags: afaceriidei de afaceriafaceri profitabileafaceri de succesafaceri onlinemagazin online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]