Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creativitatea este cheia dezvoltarii aplicatiilor pentru smartphone

de Andrioae Ruxandra 29 Aug. 2014 3359
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Odata cu aparitia smartphone-urilor s-a dezvoltat o noua arie, si anume aplicatiile pentru Android, iOS si Windows Phone. Acestea presupun implicarea specialistilor in domeniul graficii si designului. Daca esti pasionat de gadget-uri si de aceasta lume fascinanta, poti crea propria aplicatie.


 
In primul rand, trebuie sa fii sigur ca ai o idee foarte buna in ceea ce priveste aplicatia. Trebuie sa fie utila, iar daca aplicatia ta reprezinta un joc, atunci acesta trebuie sa alunge plictiseala utilizatorului. Este necesar sa convingi clientul sa o foloseasca zilnic, deci trebuie sa il atragi pentru a o cumpara si a o folosi. Vei identifica nisa, care ar trebui sa aiba un numar semnificativ de utilizatori carora sa te adresezi.
Sansele unui esec in acest domeniu sunt reduse, pentru ca smartphone-urile construiesc viitorul telefoniei mobile din intreaga lume.
 
Este genul de afacere care nu poate fi administrata de o singura persoana, asadar vei avea nevoie de cativa parteneri de afaceri priceputi in dezvoltarea software-ului. Nu va functiona principiul "ideea buna va aduce cu sine si detaliile". Trebuie sa stii limbajul acestui domeniu, iar in cazul in care nu esti dispus sa inveti, poti angaja oameni care chiar au talent.
 
Succesul aplicatiei tale va depinde in intregime de dimensiunea publicului care o va folosi, asadar nu fixa un pret inaccesibil, ci unul decent. Va trebui sa alegi cum va arata aplicatia in ceea ce priveste backgroundul, skinul si alte detalii de genul care trebuie sa o faca atractiva si functionala. De exemplu, aplicatiile pentru iPhone sau device-urile care au Android au diferite cerinte, de aceea trebuie sa te asiguri ca aplicatia ta ruleaza impecabil in cadrul mai multor arhitecturi interne ale smartphone-urilor.
 
Ca in orice afacere, clientii vor decide daca poti continua sa iti desfasori afacerea sau nu. Va trebui sa iti promovezi afacerea in functie de publicul-tinta pe care l-ai ales si o poti face prin intermediul retelelor de socializare, prin revistele si site-urile de specialitate. Este important sa ai si un site special creat pentru a prezenta fanilor de aplicatii produsul tau, si motivatia care te-a determinat sa o creezi. 
 
Baza ta de clienti va fi alcatuita din impatimitii tehnologiei de ultima ora si din companiile internationale interesate de acest domeniu. Cu cat vei avea mai multe descarcari, cu atat vei obtine un profit mai mare; pe langa acesta, ai oportunitatea de a-ti promova aplicatia pe site-uri care au deja trafic foarte mare, astfel incat profitul va veni cu fiecare accesare a utilizatorilor. 
 
Pentru ca afacerea ta sa functioneze in mod adecvat, trebuie sa ii alegi un nume creativ si usor de memorat, ca apoi sa o inregistrezi la Registrul Comertului. Vei avea nevoie si de autorizatii, astfel incat totul trebuie sa fie in regula din punct de vedere legal.
 
Sursa: entrepreneurs.about.com 
 


Tags: afacericreativitateaplicatiismartphoneaplicatii smartphonedezvoltare aplicatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Suma record, cheltuita pe aplicatii in 2020

de Florin Amariei
06 Ian 2021
O suma record a fost cheltuita pe aplicatii pentru mobil in 2020, un semnal ca viitorul afacerilor profitabile va depinde de acest sector. Sensor...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]