Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea uriasa a pretului mastilor medicale, investigata de Consiliul Concurentei

de Florin Amariei 26 Feb. 2020 4361
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile din Romania care comercializeaza masti medicinale si au crescut pretul imediat ce a ajuns vestea posibilitatii contractarii Covid-19 in interiorul granitelor tarii noastre, se vor afla sub lupa Consiliului Concurentei.

"La ora actuala cererea de echipamente medicale de protectie, respectiv masti medicale, este foarte mare, iar producatorii nu reusesc sa acopere solicitarile. In acelasi timp, insa, nu este normal ca unele companii sa profite de aceasta situatie si sa creasca preturile nejustificat", a precizat seful institutiei, Bogdan Chiritoiu.
 
Potrivit acestuia, companiile risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri, daca se dovedeste ca au incalcat legea.
 
"Ca urmare, investigam comportamentul companiilor care comercializeaza produse si echipamente de protectie din domeniul sanatatii si securitatii in munca, in contextul majorarii excesive a preturilor acestora. Daca vom constata incalcarea regulilor de concurenta, asa cum stiti, companiile implicate risca amenzi care pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri", a sustinut el.

Regulile de respectat pentru farmaciile online sunt disponibile AICI!
 
Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) sustine ca, in momentul de fata, farmaciile dispun de un stoc minimal pentru cererile curente de masti de protectie, fara posibilitatea de a suplimenta, ca urmare a lipsei de stoc la nivel de producatori (national si international).
 
"Datele din piata releva ca productia si livrarea de masti de protectie sunt prioritare pentru Republica Chineza. De asemenea, aceste masti sunt un produs realizat preponderent in China, care, din cauza raspandirii masive a virusului, nu mai poate onora productia", arata ADRFR.
 
A face specula inseamna a trage foloase dintr-o anumita situatie, a profita de ceva; (complementul indica o persoana, o colectivitate) a exploata, a insela (profitand de anumite imprejurari).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: masti medicalecrestere pretconsiliul concurentei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]