Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criptomonedele, capitalizare de piata de peste 2.000 de miliarde de dolari

de Florin Amariei 09 Apr. 2021 3499
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Criptomonedele au atins o capitalizare de piata de peste 2.000 de miliarde de dolari.

Valoarea de piata a tuturor criptomonedelor a atins luni un maxim istoric de peste 2.000 de miliarde de dolari, dublu fata de valoarea inregistrata la inceputul anului, gratie cererii venite din partea investitorilor institutionali si de retail, arata datele publicate de CoinGecko si Blockfolio, care urmaresc piata criptomonedelor.
 
La nivel global, exista peste 4.000 de criptomonede, insa monedele cu cea mai mare valoare de piata sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP si Bitcoin Cash.
 
Dublarea capitalizarii de piata a criptomonedelor in decurs de cateva luni a fost stimulata de Bitcoin, care in prezent are o capitalizare de piata de peste 1.000 de miliarde de dolari. Urmatoarele cinci criptomonede, Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether si Cardano, au o capitalizare de piata combinata de 422 miliarde de dolari.
 
"Interesul a inceput sa creasca dincolo de Bitcoin si Ethereum. Pe masura ce industria continua sa se maturizeze, ne asteptam ca mai multe aplicatii pe baza de blockchain sa fie introduse la nivel global, ceea ce va coincide cu o crestere a interesului in alte active alternative", a apreciat Paolo Ardoino, director de tehnologie la platforma de tranzactionare Bitfinex.
 
Cotatia Bitcoin a crescut cu peste 100% in acest an, in timp ce Ethereum a castigat aproape 190%. Ambele criptomonede au depasit cu mult performantele activelor traditionale, gratie intrarii pe piata a unor companii de tip mainstream si a unor mari investitori precum constructorul auto Tesla Inc si banca BNY Mellon.
 
Monedele virtuale sunt o reprezentare digitala a valorii care nu este emisa sau garantata de o banca centrala sau de o autoritate publica, nu este in mod obligatoriu legata de o moneda instituita legal si nu detine statutul legal de moneda sau de bani, dar este acceptata de catre persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: criptomonedecapitalizare de piata2.000 miliarde dolari

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]