Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura de afin - peste 20.000 de euro profit pe hectar

de Camelia Diaconu 15 Oct. 2018 8198
4.41 din 46 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tara noastra ar putea fi mediul propice pentru cultivarea afinelor datorita asezarii geografice si factorilor de mediu care ne favorizeaza. O productie de afine se poate realiza mult mai repede in Romania fata de alte tari europene. Iata ce trebuie sa stii inainte de infiintarea unei afaceri cu afine.

O plantatie de afin ajunge la maturitate abia dupa aproximativ 7 ani de la infiintare, insa atunci productia poate ajunge la aproximativ 10 tone pe hectar. Specialistii care, de-a lungul timpului au investit mereu in productii de afine, sustin ca profitul poate venii chiar si dupa 3-4 ani de la infiintarea culturii, iar sumele pot ajunge la 20.000 de euro. Profitul generos este mai mereu obtinut datorita exportului catre parteneri.
 

Cum infiintezi o plantatie de afine

Pentru dezvoltarea culturii, in primul rand ai nevoie de un teren care sa fie drenat si afanat corespunzator pentru a da roade. La nevoie, se pot adauga amestecuri de turba sau rumegus de conifere la nivelul solului. Plantatiile de afine trebuie sa fie intr-o zona unde temperaturile sunt mai scazute, iar umiditatea este mai ridicata.
 
Plantatiile se pot intinde pe suprafete de teren foarte mari, iar investitiile pot ajunge si la zeci de mii de euro, in functie de recolta pe care iti doresti sa o obtii. Pe langa fructe este nevoie sa cumperi si materialul saditor, sistemul de irigatie, dar si sa te ocupi de alimentarea cu energie electrica si amenajarea drumurilor de care ai nevoie. In fiecare toamna si primavara se tunde plantatia si se aplica ingrasaminte ecologice, pentru a fructifica productia.
 
Recoltarea afinelor se face doar manual si se poate intinde pe o perioada de doua luni. Fructele se trimit in stare proaspata catre export, insa acest aspect trebuie stabilit inca de la inceputul plantatiei. Trebuie sa te asiguri ca iti gasesti clienti catre care sa comercializezi fructele. In prezent, fermierii care se ocupa de culturile de afine spun ca cererea interna este mai mica, fata de cea externa. Are potential pe viitor, insa este important ca produsul sa fie mai mult si mai bine promovat deoarece are extrem de multe beneficii pentru sanatatea organismului.
 
Investitia intr-o cultura de afine incepi sa o recuperezi inca din al treilea an de la plantatie deoarece de atunci productia incepe de la 1,5 tone de fructe pe hectar, aceasta crescand chiar si pana la 12 tone, in anul 7.


Tags: cultura de afineafacere cu afineplantatii de afineafaceri profitabile cu afine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.41 din 5 - 46 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]