Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti virtualizezi cu succes afacerea?

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Acest termen este utilizat de mai mult timp, insa creeaza confuzii de multe ori in special din cauza faptului ca se poate virtualiza aproape orice hardware sau software.

Daca doriti sa reduceti costurile departamentului IT sau daca vreti sa implementati un proiect ce presupune achizitionarea de echipamente hardware costisitoare, va recomandam sa luati in calcul optiunea virtualizarii.

Este o tehnologie care mareste eficienta echipamentelor IT pe care le utilizati prin cresterea ratei de utilizare a resurselor fizice.

Forma initiala de virtualizare a fost cea a PC-urilor care pot rula mai multe sisteme de operare in acelasi timp pentru a evita costurile suplimentare cu achizitia de hardware. Daca ati impartit hard drive-ul in mai multe partitii, inseamna ca ati realizat virtualizarea PCului dumneavoastra. In acest fel ati creat de fapt doua hard drive-uri separate sau doua masini virtuale.

In mod traditional, pe fiecare server se instaleaza o singura aplicatie pentru a evita blocajele. Totusi, pe masura ce serverele au devenit mai puternice, specialistii IT au observat ca in acest mod se utilizeaza sub 10% din capacitatea unui procesor.

Astfel, firmele suporta pierderi importante prin subutilizarea echipamentelor hardware. Virtualizarea a aparut ca solutie la aceasta problema si permite utilizarea eficienta a serverelor unei firme fara sa determine blocaje.

Pentru ca serverele sunt partajate in sectiuni independente, caderea uneia nu le influenteaza pe celelalte chiar daca se afla pe acelasi spatiu fizic. Virtualizarea garanteaza siguranta datelor pentru ca permite transferarea acestora in timp real pe un alt server in cazul in care un server este afectat. Astfel, firma isi poate continua activitatea in conditii normale.

Marele avantaj al virtualizarii este reducerea costurilor cu achizitionarea echipamentelor hardware, care pot ajunge si pana la cateva mii de euro. Odata cu reducerea numarului de echipamente, se micsoreaza si costul echipamentelor aditionale (UPS-uri), costul spatiului ocupat de echipamente, costurile cu personalul specializat pentru intretinerea lor.

De asemenea, companiile cu un departament IT mare, cum ar fi bancile, pot realiza economii importante la energia electrica cu ajutorul virtualizarii.

Aceasta tehnologie imbunatateste productivitatea angajatilor pentru ca permite instalarea automata de software si a aplicatiilor pe masinile virtuale, actualizarea automata si eliminarea mentenantei. De asemenea, protejeaza datele critice si aplicatiile companiei, astfel incat procesele pot rula 24 de ore din 24.




Tags: virtualevirtualizareonline

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]