Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere online in 2018: un business pornit din pasiune pentru sporturile de iarna

de Alina Constantinescu 22 Ian. 2018 5116
3.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lumea afacerilor online este foarte activa si evolueaza rapid iar pentru a avea succes trebuie sa fii la curent cu ultimele noutati in domeniu. Mediul online este la ora actuala unul cu un foarte mare potential pentru comert, astfel ca numarul antreprenorilor care demareaza afaceri pe internet este intr-o crestere constanta.

Tehnologia a evoluat foarte mult, avem la dispozitie multe instrumente online foarte accesibile, asadar nu exista un moment mai bun pentru a-ti construi propria afacere online si a incepe sa castigi de pe urma ei.

Daca doresti sa pornesti o afacere online care, cu timpul, sa devina profitabila, trebuie, mai intai, sa cercetezi piata. Nu uita, datoria ta este sa identifici nevoia audientei si sa ii oferi o solutie.

Inainte de a te investi bani intr-o afacere rezerva-ti suficient timp pentru a analiza ce aduce in plus ideea ta pe piata, care sunt avantajele concurentiale si care sunt segmentele tinta.

O parte importanta si esentiala existentei unui magazin online este inregistrarea unui domeniu web.

Stim ca nu este usoara alegerea unui nume de domeniu, cert este faptul ca un magazin sa aiba o identitate proprie, pe care nu o poti oferi decat prin alegerea unui nume de domeniu cat mai inspirat.

Exista mai multe platforme pe care pot fi create site-urile, doua dintre cele mai cunoscute sunt WordPress si Magento. Creeaza continut de calitate daca doresti sa atragi atentia, sa oferi valoare si sa te diferentiezi de concurenta.

Foloseste Google Analytics pentru a verifica traficul, click-urile si rata de conversie. Testeaza-ti site-ul pentru a afla ce elemente functioneaza cel mai bine si pentru a-l imbunatati astfel in mod continuu. Fixeaza-ti obiective si indeplineste-le in timp real.


Vizita clientului tau pe site-ul tau trebuie sa se incheie intotdeauna cu o comanda! Acesta este dezideratul pe care trebuie sa-l atingi! Cum procedezi?

- asigura-te ca oferi clientului tau toate informatiile necesare prin content valoros, bine indexat de motoarele de cautare;
- alcatuieste-ti o pagina web profesionista;
- ofera o navigare usoara si placuta;
- ajuta-l sa comande usor;
- livreaza-i rapid marfa solicitata.

O afacere pornita din pasiune pentru sporturile de iarna

Pasionati de sporturile de iarna si cautand online echipamente profesionale la preturi avantajoase, doi studenti la Politehnica au gasit o idee de business. In 2008, Andrei Blaj si George Turtureanu au decis sa dezvolte platforma Wintermag, care avea sa devina un magazin online dedicat echipamentelor sportive pentru iarna.

„Ni se parea foarte ciudat ca nu exista niciun site usor de navigat, care sa ofere informatii coerente si consistente despre produse de iarna (schi, snowboard), asa ca l-am creat noi“, a explicat Andrei Blaj pentru capital.ro.


Foto: pixabay.com

Tinerii nu au investit sume semnificative de bani deoarece cunostintele software le-au permis sa simplifice procesul. Cinci ani mai tarziu, antreprenorii au hotarat sa diversifice activitatea si au lansat Summergmag.ro, un magazin in care vand echipament sportiv de vara.

Andrei se ocupa de dezvoltarea afacerii, avand grija ca Wintermag si Summermag sa fie mereu inaintea celorlalte site-uri de profil iar George este mereu atent ca fiecare rotita a afacerii sa fie la locul ei si bine pusa in miscare.

In opinia lui Andrei Blaj, pentru a avea o afacere de succes trebuie sa iti placa ce faci, sa urmaresti in permanenta cerintele clientilor si sa iti administrezi afacerea in mod continuu daca doresti sa obtii rezultate concrete si bune.



Tags: magazin onlineafacere onlineafacere pe internetgoogle analytics

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]