Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti deschizi un magazin online: 5 sfaturi pentru o afacere profitabila

de Marinache Paula 17 Sep. 2020 12186
4.55 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru un antreprenor aflat la inceput de drum, decizia de a porni intr-o afacere online este interesanta, dar este si un teren nou, care il poate intimida. Una dintre cele mai mari provocari pentru antreprenorii asipiranti la un bussines in eCommerce este alegerea produsului si a nisei aferente acestuia.

Stiu ca e greu sa vii cu idei noi si de multe ori ai senzatia ca totul a fost deja facut sau incercat. Totusi, inca exista atatea oportunitati
pentru produse noi, zilnic fiind lansate noi afaceri de succes.

Potrivit ghidului “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online”, iata 5 sfaturi pentru o afacere online de succes:

Identifica problemele potentialilor clienti

Daca esti la inceput de drum, pune-te in locul clientilor si incearca un exercitiu de imaginatie, astfel incat sa le identifici problemele. Nu este abordare concreta, dar s-ar putea sa generezi niste idei foarte bune.

Identifica pasiunile clientilor

Cel putin la fel de buna ca prima metoda, daca nu chiar mai buna, este identificarea pasiunii acestora. Cand clientii sunt pasionati de ceva, au tendinta sa cheltuie mai multi bani pentru a-si indeplini dorinta. Etapele descrise la prima metoda functioneaza la fel de bine si pentru aceasta metoda.

Urmeaza-ti pasiunea

Unii oameni aleg sa isi deschida o noua afacere in domeniul in care au deja o arie de expertiza sau de care sunt pasionati si asta ii va ajuta enorm sau se poate dovedi a fi un dezastru. Avantajul principal este ca, fiind pasionat de acel domeniu, te va ajuta sa treci mai usor peste momentele grele care inevitabil vor aparea pe parcurs.

Cauta o oportunitate de nisa

Pentru a identifica o oportunitate noua, uita-te atent la un produs, o nisa sau o industrie si identifica o pro blema care poate fi rezolvata. Cu ce poti sa fii tu diferit sau cum poti sa faci lucrurile diferit fata de ceea ce exista deja? Oportunitatea se poate afla in imbunatatirea unui produs existent sau o piata neidentificata si implicit acoperita de competitorii tai.

Fii la curent cu noile trenduri

Identifica trendurile curente si incearca sa fii inca de la inceput pe piata, iar asta poate face diferenta intre tine si concurenta. Daca reusesti asta, te poate ajuta foarte mult in pozitia ta online, te poate urca in topurile de cautare si poti realiza conversiile necesare dintr-un volum foarte mare de trafic.

Mai departe, ideea de produs sa fie validata de piata cu costuri minime. Din fericire, tehnologia a evoluat foarte mult si ai la indemana mai multe unelte care te pot ajuta sa vezi cum reactioneaza potentialii clienti la ideea ta de produs.

Mai multe detalii despre cum sa pornesti o afacere pe internet gasesti aici>>



Tags: magazin onlineafacere onlineafacere profitabilanisa de piata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.55 din 5 - 22 voturi.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]