Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti pastrezi reputatia in online

de Adina Vasile 22 Feb. 2011 4316
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ti-ai cautat vreodata numele pe Google, stii cat de importanta este reputatia in online. In fiecare zi, mii de persoane cauta pe internet informatii despre altii doar scriind pe Google sau pe alte motoare de cautare. Cand informatiile sunt asa usor de gasit si disponibile peste tot, pastrarea reputatiei este mai importanta decat oricand.

Din pacate, mentinerea reputatiei in online nu este foarte dificila, dar iti ia timp.

Iata 7 pasi de baza pe care poti sa ii faci pentru a te asigura ca reputatia ta nu devine negativa, fiind influentata de ceea ce se spune despre tine pe internet.
 
1. Afla unde te pozitionezi.
Incepe managementul reputatiei tale prin a-ti scrie numele pe Google. Incearca si cu ghilimele si fara (numele si prenumele impreuna). Uita-te pe fiecare pagina din rezultatul de cautare pe Google. Exista ceva ce ti-ar placea sa scoti de acolo?

2. Creaza o alerta Google.
Viziteaza Google si stabileste o alerta pentru numele tau. Dupa ce setezi aceasta alerta, Google iti va trimite un email prin care tu trebuie sa confirmi ca iti doresti sa primesti update-urile. Accepta alerta si de fiecare data cand numele tau va fi publicat pe internet, vei sti despre acest lucru.

3. Contacteaza proprietarii site-urilor pentru inlaturarea numelui tau.
Daca exista site-uri care iti includ numele si comentarii care sunt mai putin dorite, contacteaza site-urile respective pentru a evita aparitia numelui tau acolo. Adesea, proprietarii site-urilor vor fi de acord sa iti scoata numele sau informatii nepotrivite.
 
4. Cumpara un domeniu cu numele tau.
Adauga site-uri si pagini web asociate cu numele tau si analizeaza rezultatele negative care te-au tras in jos la Google ranking. Viziteaza furnizori de site-uri URL si hosting si achizitioneaza un domeniu care include numele tau. Chiar daca numele tau este comun, fa cateva teste cu diferite variante pe care ai putea sa le folosesti. Odata ce detii un nume, publica un site cu profilul tau personal.
 
5. Concepe un blog care sa iti promoveze numele.
Bloggingul este un instrument extraordinar care poate fi folosit pentru a publica informatii despre tine. Blogurile populare sunt adesea contactate de Google si astfel poti controla content-ul. Inscrie-ti blogul la review-uri si popularitatea lui va creste, imbunatatindu-si rankingul in motoarele de cautare si continuand sa acopere rezultatele negative.

6. Creaza comunicate de presa.
Foloseste site-uri de comunicate de presa gratis pentru a publica informatii favorabile despre tine si reputatia ta. Aceasta forma de management al reputatiei se face simplu si nu costa nimic. Asigura-te ca iti folosesti numele in comunicat si in titlul acestuia.

7. Scrie articole din domeniul tau.
Publica articole dintr-un anumit domeniu in care ai experienta sau din zona in care lucrezi. Foloseste servicii care iti pot distribui articolele pentru a construi referinte online content-ului tau. Fii sigur ca articolele tale contin date despre autor si cititorul este trimis printr-un link inapoi catre pagina principala.

Exista o varietate de strategii pe care le poti folosi pentru a manageria referintele online despre tine, despre familia ta sau despre orice altceva. Alte site-uri precum Facebook, MySpace, Flickr, YouTube, and Squidoo, ofera adesea ample oportunitati pentru a livra rezultate favorabile care pot evita aparitia rezultatelor nefavorabile in rankingul motoarelor de cautare.

Cheia este sa incepi astazi managerierea reputatiei tale si pozitionarea ta intr-o lumina buna.



Tags: googlepagini webmotoare de cautarerankingblogcomunicate de presafacebookmyspaceyoutube

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Venituri din YouTube. Strategii simple si eficiente de aplicat in 2024

de Bianca Tila
17 Apr 2024
YouTube este un site web dezvoltat pe Google, unde utilizatorii pot incarca si viziona materiale audio-video. Aceasta platforma a luat nastere in...

Google va oferi conectivitate prin satelit pentru mai multe dispozitive

de Bianca Tila
15 Apr 2024
Google vrea sa monteze modemuri care suporta conexiunile prin satelit pe mai multe dintre viitoarele sale dispozitive, inclusiv seria de...

Google va inchide One VPN

de Bianca Tila
12 Apr 2024
Google One VPN se va inchide, in ciuda faptului ca promitea un nivel suplimentar de securitate utilizatorilor platitori. Compania a anuntat ca va...

Google ia in calcul noi modalitati de a creste profitul

de Bianca Tila
04 Apr 2024
Google ia in calcul punerea functiilor de inteligenta artificiala din motorul sau de cautare in spatele unui paywall. Compania nu a lansat pana la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]