Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa lansezi o afacere online

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Modelul de business adoptat, elaborarea planului de afaceri, obtinerea finantarilor si promovarea corecta reprezinta elemente de baza ale oricarei afaceri. Si totusi, cum sa le stapanesti pe toate?

Cel mai simplu exemplu al unui model de business este Twitter. Da, ai citit bine, Twitter! Reteaua de socializare vinde tertilor posibilitatea de a construi alte aplicatii pe platforma retelei de socializare.

Acest model de business poate fi o inspiratie pentru cei care lanseaza un start-up. Astfel, trebuie sa vinzi publicitate, sa iti licentiezi brandul, si sa oferi acces la continutul primordial al site-ului pe baza de abonament. Exista mult mai multe posibilitati ale unei afaceri online, iar ele pot fi combinate in foarte multe variante.

Totusi, alegerea unui model de business nu este cel mai dificil element al unei afaceri. Din punctul de vedere al lui Dragos Novac, CEO Krogos Software, �este foarte greu sa ajungi la bugetele de publicitate. Pana ajungi la bugetul de promovare al clientului, pana ajungi sa fii in media planul lui, trebuie sa treci de brokeri, de agentiile de media, de creativi, etc.�.

Daca luam in considerare finantarea, Marius Ghenea, fondator PCfun.ro este de parere ca orice afacere trebuie sa aiba si un capital propriu, nu doar imprumutat.

Nu trebuie sa fie neaparat in bani, ci poate fi substituit si, de exemplu, de efortul antreprenorului. Acesta se transforma, dupa un timp, in alte lucruri, iar in IT, poate fi vorba de proprietate intelectuala: se dezvolta un software, un program ce are o valoare, in functie de numarul de om/ore care ar fi necesare pentru dezvoltarea unui soft similar, ne spune Marius Ghenea.

In continuare, el adauga: Nu lipsa profitului, ci lipsa lichiditatilor duce la inchiderea unui business, fie prin faliment, fie prin lichidare. Daca ai un cash-flow negativ inseamna ca business-ul tau a murit deja si tu nici nu stii.

Scopul principal al promovarii este atragerea clientilor, dar si construirea notorietatii. Dragos Roua, antreprenor cu cateva afaceri profitabile la activ, indeamna tinerii care vor sa isi deschida un business: Voi sunteti proiectul, voi sunteti afacerea. Iar in cativa ani, datorita usurintei cu care se propaga mesajele in lumea digitala, business-ul bazat pe reputatie il va depasi pe cel bazat pe cerere si oferta.

Concret, el sustine ca promovarea nu trebuie realizata prin canalele clasice, precum TV-ul sau radioul, deoarece exista multe alternative. Pe de alta parte, cu adevarat necesare sunt blogul si prezenta activa in retelele sociale.

Pentru a fi sigur ca reusesti sa iti lansezi o afacere de succes, este recomandat sa o demarezi in domeniul serviciilor. De asemenea, nu angaja prea multe persoane inca de la inceput, ci incearca sa externalizezi resursele umane cat mai mult cu putinta.



Tags: tineri antreprenoriafacere onlinepromovareplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]