Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa vinzi mai eficient, mai mult, mai rapid!

de Ilinca Dobrescu 17 Mai. 2013 3731
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile dau dependenta. Acest lucru este clar pentru multi si mai ales pentru cei care au lucrat in domeniu o perioada mai lunga de timp! Si cea mai mare tinta a noastra este sa vindem cu cat mai multa eficienta, sa vindem cat mai mult si cu viteza cat mai mare.

La urma urmei, atunci cand esti capabil sa vinzi mult, intr-un timp record, atunci devii eficient in mod real! Si noi, oamenii de vanzari, asta cautam intotdeauna, orice am face!

Iata si cateva strategii care sa va ajute sa vindeti mai eficient:

1. Folositi script-uri de vanzari, indiferent de ce se spune in lume!
Multi cred ca acele script-uri de vanzari sunt niste inutilitati pentru ca dam foarte des pentru persoane care isi dicteaza textul in mod mecanic. Si atunci descoperi faptul ca este un script si ca acesta este repetat in mod constant, de la client la client.

Solutia nu este sa inlaturam script-ul si sa discutam cu un potential client despre ochii sai albastri, vreme si vata pe bat! Solutia este sa ne imbunatatim script-ul, sa il rezumam in cateva cuvinte cheie si sa memoram acele cuvinte cheie sau sa le avem in fata ochilor in timp ce promovam un produs. Stabiliti regulile discursului, ce mesaj veti transmite, ce intrebari veti pune, ce obiectii ar putea clientii sa aduca in discutie si cum le puteti dvs anula!

2. Nu umflati beneficiile si nu duceti clientul cu zaharelul. Nu incercati sa inmuiati pretul produsului. Daca produsul costa 340 de euro, fara TVA, asa sa fie. Nu spuneti ca este cat un telefon sau "mai putin decat va asteptati" si apoi sa ocoliti subiectul. Notati beneficiile in mod clar si la fel si preturile si neajunsurile unui produs.

Degeaba ascundeti faptul ca un produs are un mic dezavantaj. Clientul va remarca acest lucru inainte sa apuce sa plateasca sau dupa ce a achitat pretul. Va returna produsul sau nu se va intoarce niciodata sa mai cumpere de la dvs!

3. Vindeti cat mai mult! O vanzare nu are cum sa se concretizeze daca nu aveti cui sa va prezentati mesajul. Sa spunem ca vindeti produse cosmetice de lux. Nu aveti cum sa obtineti profit la finalul lunii daca aveti o medie de 2 intalniri pe zi. Mariti numarul de intalniri la 4-8 zilnic si veti avea toate sansele sa aveti parte si de incasari mari, cat mai substantiale.

Asa ca, ultima regula spune sa vindem cat mai mult daca vrem sa vedem rezultatele dorite. Clientii nu vin singuri niciodata si nici macar in cazul celor mai tari companii!


Mult succes si vanzari de top!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: vanzaristrategii vanzarisfaturi vanzaritehnici de vanzarestrategii vanzare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Vanzari record pentru Nintendo

de Bianca Tila
25 Nov 2022
Nintendo a realizat vanzari record cu ajutorul noilor sale jocuri Pokemon. Gigantul japonez a afisat cele mai bune rezultate la vanzari datorita...

Cresc vanzarile in comertul online. Care sunt afacerile care inregistreaza cresteri in online

de Idei de afaceri
28 Iun 2016
Conform unui studiu E-commerce Europe, Romania se situeaza pe locul patru in randul tarilor europene cu cea mai mare crestere a comertului online. In...

3 sfaturi pentru vanzari mai mari in online!

de Matei Antonescu
01 Oct 2013
Vanzarile online reprezinta unul dintre subiectele pe care s-a discutat cel mai mult anul acesta, fie ca am fost la seminarii si conferinte, pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]