Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum si-au deschis un anticariat online, prima librarie virtuala din tara
Dupa ce a terminat facultatea, prin 2011, Gigel Chiazna si-a deschis o firma, in care l-a cooptat si pe fratele sau, Anton, de profesie economist.
Tinerii olteni au reusit sa realizeze prima librarie virtuala din tara - www.librarie.net. Firma, cu denumirea Anticariat Online SRL, a livrat carti romanesti in toate colturile lumii (Brazilia, Peru, Coreea de Sud si chiar in China).Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cresterea prepelitelor japoneze
La startul afacerii, “din fericire nu am avut nevoie de angajati, pregatirea mea de programator si a fratelui de economist ne-a permis sa ducem singuri totul”, explica Gigel cum au reusit sa mai scuteasca niste cheltuieli.
Investitia initiala nu a fost prea mare, pentru ca proaspatul informatician avea acum un calculator personal, iar sediul l-au amenajat in apartamentul lui. Au fost cheltuiti aproximativ 10 milioane de lei vechi pentru deschiderea societatii comerciale Anticariat Online SRL si 200 de dolari, taxa anuala pentru locatia web, a carei realizare si promovare a fost pasul imediat urmator.
Dezvoltarea si promovarea librariei online este o activitate permanenta
Un numar mare de accesari ale paginii web o plasau printre primele rezultate ale cautarilor cu motoarele specializate. Prin urmare, cu cat site-ul e mai accesat, cu atat el este mai usor de gasit.
De aceea, dezvoltarea si promovarea librariei virtuale este o activitate permanenta, astfel incat lansarea unei versiuni imbunatatite sa aiba loc de doua ori pe an.
Principalele plusuri ale unei librarii online fata de librariile “offline”, cum numeste Gigel Chiazna magazinele de carte clasice, trebuie sa fie securitatea si promptitudinea onorarii comenzilor.
“Asa reusim sa pastram clientii multumiti de serviciile noastre si ne atingem scopul: sa avem o baza de cumparatori permanenti, fideli.” Unii clienti nu sunt insa obisnuiti cu acest mod profesionist de a lucra.
Spre exemplu, cineva a facut odata o comanda si, convins ca va dura cel putin o saptamana pana la livrare, a plecat in concediu.
“Norocul nostru a fost ca, pentru comenzile peste o anumita suma, obisnuim sa sunam clientii la cateva zile dupa ce expediem comanda, aproximativ cand trebuie sa ridice coletul”, povesteste Gigel Chiazna.
“Am sunat clientul respectiv ca sa aflam ca era la mare, prin urmare nu avea cum sa ridice coletul. In final insa a rezolvat, trimitand pe altcineva sa ridice comanda.”
Articole conexe
ANAF: Persoanele care fac bani online au o problema cu declararea si plata taxelor
de Bianca TilaDropshipping in Romania. Sfaturi pentru stimularea afacerii
de Bianca TilaNu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!
de Idei de afaceriMagazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit