Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce ar trebui sa investim intr-o imprimanta 3D
In ultima vreme, dintre multele idei de afaceri, m-a „cucerit” in special una singura, despre care am si scris, in detaliu: serviciile care ar putea fi oferite prin intermediul unei imprimante 3D.
De exemplu, mi-as cumpara fara sa ezit modelul The Cube, prima imprimanta 3D care poate fi asezata pe biroul din dormitor, fara ca acesta sa se rupa. Comparatia este simpla: modelul celor de la 3D Marketbot, The Replicator, cantareste 15 kg, in timp ce The Cube cantareste doar 8 kg. Mai mult, as face si economie de bani, deoarece Cube costa 1.400 de dolari, cu 350 de dolari mai putin decat modelul Replicator de la Marketbot.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Intr-adevar, stiu ceva Photoshop, dar asta nu mi-ar garanta mare lucru, cand voi lua contact cu OZN-ul Cube. Din fericire, pentru 50 de dolari, Cubify (compania din spatele imprimantei 3D Cube), imi poate furniza un program specializat de design, care ma va ajuta sa imi pun visurile 3D in realitate.
Serviciile de printare a obiectelor 3D reprezinta cu adevarat o noutate, dar Cubify nu a lansat Cube peste noapte. Fondatorul companiei, Chuck Hull, a fost primul temerar care a brevetat o imprimanta 3D in anul nasterii mele, 1983. Chiar daca a avut nevoie de trei decenii, pentru a aduce aceasta imprimanta in vitrina magazinului de electronice, Cube reprezinta cu adevarat un produs de viitor.
Un tip care m-a inspirat in acest sens a fost si arhitectul olandez Janjaap Ruijssenaars, care doreste sa construiasca o casa cu ajutorul unei imprimante 3D. Costul proiectului depaseste cu mult bugetul oricaruia dintre noi, ajungand la 5-6 milioane de dolari. Cumparatorii unui produs inexistent nu s-au lasat insa asteptati si olandezul are deja comenzi pentru casa 3D.
Cum va reusi Ruijssenaars sa realizeze grandiosul proiect? Cu ajutorul imprimantei agabaritice D-Shape. Arhitectul va utiliza la casa sa 3D panouri de 6x9 metri. La constructie, vor mai fi utilizate materiale precum fibra de sticla si ranforsari din beton.
De ce mizez pe aceasta idee de afacere, cel putin la nivelul lui 2013? Imprimarea 3D nu e doar o fita tehnologica sau un domeniu foarte complex, ci poate ajunge la indemana oricui. Potrivit unui studiu Global Industry Analysts, industria imprimantelor 3D va ajunge la 3 miliarde de dolari in 2018. Cea mai mare parte a pietei va fi acaparata de SUA. Ce-ar fi sa aducem aceasta tehnologie si in Europa, la scara mare, si mai ales in Romania?
Ei bine, pentru cei care vor sa isi utilizeze la maximum creativitatea (sper sa ma numar printr ei), exista imprimanta 3D PANGU, care costa 450 de dolari mari si lati; modelul 01010001 are o greutate de 10.000 grame si producatorii au in stoc 100 de bucati Pangu este o imprimanta Prusa Mendel i2 cu rulmenti LM8UU si K Extruder, partea electronica fiind asigurata de Melzi; ansamblul cuprinde toate elementele necesare pentru realizarea unor obiecte 3D. Prusa Mendel este versiunea modificata a modelului Mendel de la RepRap – o imprimanta 3D OPEN SOURCE (exact, open source!) (www.rp3d.com)
Putina istorie la lumina focului nu strica nimanui. Exista multe companii care vor sa ne ofere imprimante 3D la preturi accesibnile. RepRap este unul din cele mai cunoscute proiecte. Acesta are menirea de a construi o imprimanta 3D FOSS (free and open source software), care isi poate printa propriile componente, pentru a crea noi si noi imprimante. In noiembrie 2010, RepRap putea imprima deja componente din plastis, motorase, parti electronice, parti metalice etc. O asemenea imprimanta costa 400 de euro.
Preturile imprimantelor 3D (kituri) incep de la 400 de dolari pentru versiunile open source SeeMeCNC H-1 si 500 de dolari pentru Printrbot (ambele derivate din modelele RepRap); imprimanta 3D Fab@Home 2.0 cu doua seringi costa 2.000 de dolari. De asemenea, Solidoodle 2, o imprimanta 3D cu suprafata de 6x6x6 inci este disponibila (complet asamblata) la 499 dolari in SUA.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit