Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Documentele care iti asigura protectia in spatiul cibernetic

de Alexandra Popescu 23 Iul. 2014 2999
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii virtuali sunt in trend. Industria se extinde rapid, la fel cum multi proprietari de afaceri incep sa functioneze, chiar in intregime, in spatiul cibernetic. Iar acest lucru suna promitator: exista potentiali clienti nelimitati, cheltuielile sunt mai putine, hainele cat mai comode reprezinta noua uniforma, iar totul suna divin.

 
Ceea ce multi antreprenori inca nu realizeaza este faptul ca exista cerinte legale pentru a avea aceasta prezenta virtuala. Cele doua documente comune de care au nevoie sunt "termeni si conditii" si "politica de confidentialitate".
 
Termenii si conditiile reprezinta un contract metaforic intre o companie si cei care viziteaza site-ul. Se stabilesc serviciile pe care compania le livreaza, limitele privind raspunderea, legea de guvernare si diferitele drepturi de proprietate intelectuala ale companiei, cum sunt drepturile de autor, prin notarea faptului ca un continut apartine exclusiv unei companii.
 
Politica de confidentialitate este pentru afacerile care vand produse pe site-urile lor, colecteaza unele informatii, cum sunt numele si adresa de e-mail pentru newsletter etc. Aceasta politica de confidentialitate promite celor care viziteaza site-ul respectiv ca nicio informatie privata nu va fi comercializata si ca nici nu le vor fi trimise mesaje de tip spam, cu informatii inutile. De asemenea, se prevede ca aceste informatii sunt bine securizate. Fundatia acestui document este oferirea linistii potentialilor clienti.
 
Exista diferite legi care prezinta norme specifice privind politicile de confidentialitate. Internetul este, literalmente, World Wide Web. Vizitatorii din toate colturile lumii iti pot vizita site-ul si te pot expune la raspunderea unui stat. California, de exemplu, este cel mai strict stat din SUA, deoarece necesita o politica de confidentialitate vizibila pe site-ul sau. 
Proprietarii de afaceri trebuie sa se asigure ca toate reglementarile sunt conforme cu normele fiecarui stat.
 
Nu copia acesti termeni si conditii si nici politicile de confidentialitate gandindu-te ca poti face cateva trucuri privind afacerea ta. Acest lucru inseamna incalcarea drepturilor de autor. La fel cum nici tie nu iti place ca cineva sa iti copieze orice de pe site-ul tau, acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste site-urile altor companii. Aceste documente sunt scrise in mod special pentru o anumita afacere, asa ca apartin acelei afaceri.
 
Cele doua documente sunt foarte importante pentru orice companie care activeaza in spatiul cibernetic, asa ca trebuie luate in serios. Ele ofera incredere si siguranta clientilor, iar datele sunt protejate, astfel incat vei evita eventuale neplaceri. In plus, aceste documente te asigura si pe tine, ca proprietar, ca totul se va desfasura in mod legal.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afacerionlineantreprenori virtualispatiul cibernetictermeni si conditiipolitica de confidentialitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]