Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti angajat? Poti sa iti ajuti angajatorul!

de Florin Amariei 22 Apr. 2020 4877
4.65 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca in perioada aceasta sensibila angajatorul tau a facut eforturi pentru a nu-ti scadea sub nicio forma veniturile si pentru a nu-ti afecta viata cu care ai fost obisnuit, atunci si tu il poti ajuta pe el.

O mare parte dintre companiile de pe piata muncii au fost deja afectate de criza generata de COVID-19. Printre cele mai impactate domenii se numara turismul, HoReCa, sectorul transporturilor sau productia. Unii angajatori nu au mai putut sa-si continue activitatea din cauza masurilor luate de autoritati si au intrat in somaj tehnic, altii s-au readaptat, creand produse si servicii necesare in momentul de fata, iar o a treia categorie de companii si-a mutat activitatea in online. 
 
Daca te numeri printre angajatii care isi continua activitatea in aceasta perioada, fie ca lucrezi de acasa, fie ca mergi la birou, iata cateva sfaturi pentru a-ti ajuta angajatorul sa se mentina pe linia de plutire. 
 
Firma pentru care lucrezi poate ca nu iti cere acum sa faci lucruri in plus, dar nici nu trebuie! Tu trebuie doar sa te imbunatatesti pe tine si astfel iti vei ajuta angajatorul sa treaca peste aceasta perioada grea.
 
Pentru a face asta e important sa fii foarte organizat, mai ales daca lucrezi de acasa. Incearca sa-ti creezi o lista de to do-uri saptamanale, apoi sa le imparti pe zile. Aceasta metoda te va ajuta sa te incadrezi in deadline-uri si chiar sa-ti faci timp pentru idei noi prin care poti ajuta compania. 
 
"Angajatii trebuie sa faca tot ce pot pentru a-si desfasura activitatea, dar si sa se mentina sanatosi. Cei care merg la job sunt esentiali pentru companie. Asta inseamna ca trebuie sa fie odata in plus responsabili", spune Sorin Faur intr-un interviu Ejobs.
 
Angajatorul va aprecia orice idee
Daca pana acum ti-ai pastrat ideile doar pentru tine, acum este momentul sa le impartasesti cu superiorul tau. Nu exista idee buna sau rea, din oricare poti crea, impreuna cu echipa ta, ceva bun pentru companie. Angajatorul va aprecia deschiderea ta si dorinta de a ajuta. 
 
"Angajatii trebuie sa-si pastreze calmul, sa aiba incredere in oficialitati, sa respecte protocoalele de sanatate. De asemenea, sa vina cu idei si solutii oricat de mici pentru a sustine compania in care lucreaza”, mai precizeaza Sorin Faur. 
 
Mai mult decat atat, acum e momentul ca sa te integrezi in echipa si sa puneti baza unor noi proiecte ce pot sustine companii in viitorul apropiat. 
 
"Succesul este al tuturor, al echipei si al managementului. Angajatii vor intampina lucruri sau decizii care s-ar putea sa nu le inteleaga in urmatoarea perioada, insa vor trebui sa le abordeze cu rabdare. Pe scurt, angajatii ar trebui sa se gandeasca intai la ce pot sa faca ei si apoi, la ce pot face altii”, spune Iuliana Leurent, CEO la Temps HR. 
 
Acum este momentul in care multe companii isi vor da seama cat de matur este business-ul lor, dar si ce cultura organizationala au creat in tot acest timp.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: angajatajutiangajatorpandemiecoronacriza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Twitter isi va intalni rivalul. Un grup de fosti angajati lucreaza la o platforma sociala

de Bianca Tila
16 Iun 2023
O noua platforma, numita Spill, isi va face aparitia pe fondul haosului de la Twitter si a prostestelor de la Reddit. Aceasta este dezvoltata de un...

Shopify concediaza angajati in timp ce actiunile scad

de Bianca Tila
27 Iul 2022
Shopify conediaza aproximativ 10% din forta de munca globala, mai exact 1.000 de lucratori. Ulterior anuntului, actiunile companiei au afisat scaderi...

Netflix concediaza 150 de angajati din SUA dupa ce a pierdut abonati

de Bianca Tila
18 Mai 2022
Netflix a concediat aproximativ 150 de angajati din SUA, la doar o luna dupa ce compania a declarat ca pierde abonati, pentru prima oara in ultimul...

Cum iti motivezi angajatii? Unde gresesti?

de Adela Simonescu
09 Dec 2013
Gresim cand credem ca banii reprezinta singura forma de a ne motiva angajatii. Gresim si atunci cand ne incapatanam sa credem ca banii nu pot motiva...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]